ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Απόφαση του ΚΚΕ Για τον Πόλεμο
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης: Βούλιαξαν στο χιόνι τα μεγάλα λόγια

Posted by lsilioupolis στο 26/01/2022

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης καταγγέλλει την ανικανότητα αντιμετώπισης της αναμενόμενης κακοκαιρίας ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής, που είχε σαν αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες εργαζόμενοι. Καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή αναφέροντας συγκεκριμένα: «Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα σε αιτήματα εργαζομένων να αποχωρήσουν από την εργασία τους προκειμένου να μεταβούν ασφαλείς στα σπίτια τους. Παρά το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες λίγο πριν τις 10:30 από το 112 προειδοποιώντας για πολύ έντονες χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» η δημοτική αρχή δεν πήρε την πρωτοβουλία να διώξει τους εργαζόμενους ακόμη και αυτούς που έμεναν σε μακρινούς δήμους αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας…», «Επίσης σκληρή ήταν και η απόφασή της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων που ήθελε οι καθαρίστριες των σχολείων να παραβρίσκονται στα σχολεία παρόλο που ήταν κλειστά τη Δευτέρα. Αν και πολλοί διευθυντές σχολείων έδιωχναν τις καθαρίστριες λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών η δημοτική αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους ήθελαν εκεί...» καλώντας παράλληλα «… όλους κι όλες να συναντηθούμε σε μια μεγάλη συγκέντρωση, το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα, στις 11:30 πμ. Να δυναμώσουμε τη φωνή και τον αγώνα μας για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας. Να υποδεχθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συνάδελφούς μας από την Πάτρα που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και του Εργατικού Κέντρου θα διαδηλώσουν στην Αθήνα γι’ αυτά που και για μας αποτελούν ανάγκη.«

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

Βούλιαξαν στο χιόνι τα μεγάλα λόγια

Αν και η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη – εδώ και ημέρες είχαν κάνει την πρόβλεψη οι μετεωρολόγοι – και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, παρακολουθήσαμε για ακόμη μία φορά το ίδιο έργο…. Για άλλη μια φορά φάνηκαν απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη κακοκαιρία και βούλιαξαν στο χιόνι τα μεγάλα λόγια τους και μαζί με αυτά και οι πολίτες.

Χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, στα αυτοκίνητά τους μέσα στην παγωνιά για πολλές ώρες, αβοήθητοι σε ουρές χιλιομέτρων. Τα σωστικά οχήματα που υποτίθεται ότι θα τους απεγκλώβιζαν ήταν ακινητοποιημένα χωρίς να μπορούν να προσεγγίσουν τα εγκλωβισμένα οχήματα.

Τις ίδιες εικόνες ντροπής είδαμε και στην πόλη μας. Δεν μιλάμε βέβαια για τα αποκλεισμένα στενά της πόλης μας, αλλά για τις αποκλεισμένες κεντρικές αρτηρίες, όπως η Λεωφόρος Πρωτόπαπα ένας δρόμος που έκλεισε από την πρώτη ώρα της χιονόπτωσης. Ένας δρόμος που έπρεπε η δημοτική αρχή να κρατάει συνέχεια ανοιχτό καθώς είναι από τους κύριους αποδέκτες της κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων από την Περιφερειακή Υμηττού. Πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν δέκα μέτρα από το Δημαρχείο με αποτέλεσμα οι οδηγοί να τα παρατήσουν στη μέση του δρόμου και να αναγκαστούν να πάνε πεζοί στα σπίτια τους μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Η δημοτική αρχή εκτός του ότι δεν μπόρεσε να προστατέψει τους πολίτες και δημότες του δεν μπόρεσε να προστατέψει και τους εργαζόμενους του Δήμου. Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα σε αιτήματα εργαζομένων να αποχωρήσουν από την εργασία τους προκειμένου να μεταβούν ασφαλείς στα σπίτια τους. Παρά το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες λίγο πριν τις 10:30 από το 112 προειδοποιώντας για πολύ έντονες χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» η δημοτική αρχή δεν πήρε την πρωτοβουλία να διώξει τους εργαζόμενους ακόμη και αυτούς που έμεναν σε μακρινούς δήμους αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας.

Επίσης σκληρή ήταν και η απόφασή της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων που ήθελε οι καθαρίστριες των σχολείων να παραβρίσκονται στα σχολεία παρόλο που ήταν κλειστά τη Δευτέρα. Αν και πολλοί διευθυντές σχολείων έδιωχναν τις καθαρίστριες λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών η δημοτική αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους ήθελαν εκεί.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην αναφέρουμε και τα εξοντωτικά ωράρια που επιβάλλονται στους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους, ένα έργο δύσκολο λόγω έλλειψης προσωπικού και έλλειψης μηχανημάτων. Μηχανήματα που θα έπρεπε να έχει προμηθευτεί ο Δήμος – παρά τις πιέσεις του Σωματείου και των εργαζομένων – εδώ και χρόνια τελικά αποφάσισε να πληρώσει ιδιώτες για να συνδράμουν στο έργο. Ακόμα όμως και τα 2 μηχανήματα JCB που διαθέτει ο δήμος και θα έπρεπε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, στις πρώτες μόλις ώρες, το ένα από τα δυο ακινητοποιήθηκε λόγο βλάβης, ενώ τα μηχανήματα-αλατιέρες, ήταν αποκλεισμένα στο χιονιά δυσχεραίνοντας περισσότερο τη δουλειά των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή έδειξε την αδυναμία της να διαχειριστεί την αναμενόμενη κακοκαιρία, μήπως λοιπόν δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός αλλά ο κακός συντονισμός.

Οι εργαζόμενοι στους χώρους της Τοπικής Διοίκησης είδαμε από «πρώτο χέρι», αυτό που διαπιστώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, τη «γύμνια» του κράτους και της τοπικής διοίκησης που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαδοχικά ως σήμερα απέναντι σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Αποτελεί πλέον κανόνας το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστε, γενικά η εργατική λαϊκή οικογένεια να είναι εκτεθειμένη.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων, η κυβέρνηση κήρυξε τη Τρίτη 24/1 και τη Τετάρτη 25/1 γενική αργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάσταση αυτή.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του «κόστους – οφέλους» και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά. Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας.

Γι’ αυτό καλούμε όλους κι όλες να συναντηθούμε σε μια μεγάλη συγκέντρωση, το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα, στις 11:30 πμ. Να δυναμώσουμε τη φωνή και τον αγώνα μας για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας. Να υποδεχθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συνάδελφούς μας από την Πάτρα που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και του Εργατικού Κέντρου θα διαδηλώσουν στην Αθήνα γι αυτά που και για μας αποτελούν ανάγκη.

Το Δ.Σ.»

Advertisement

Sorry, the comment form is closed at this time.