ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ» ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή οι διανομείς κλιμακώνουν τον αγώνα

Posted by lsilioupolis στο 23/09/2021

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι διανομείς την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, όπως αποφάσισαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της «e-food» στο Νέο Ηράκλειο, κλιμακώνοντας την αγωνιστική απάντησή τους στον εκβιασμό της εργοδοσίας. Σημειώνεται ότι ανάλογες απεργιακές αποφάσεις πάρθηκαν μετά από γενικές συνελεύσεις, για την ίδια μέρα (Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη), και σε άλλες πόλεις.

To ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα απλώθηκε σήμερα σε πολλές πόλεις με συγκεντρώσεις, μοτοπορείες και κινητοποιήσεις, με τα μηχανάκια και τα αδιάβροχα των εργαζομένων της «e-food» και των άλλων εργαζομένων διανομέων να «κοκκινίζουν» τη χώρα, διαμηνύοντας ότι οι εργοδοτικός εκβιασμός δεν θα περάσει. Παράλληλα και με τη σημερινή κινητοποίηση έκαναν γνωστά τα δίκαια αιτήματά τους, σε έναν αγώνα που δεν είναι μόνος δικός τους, αλλά όλων των εργαζομένων. Πολλά σωματεία και φορείς εξέφρασαν και εκφράζουν την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Παράλληλα το ΠΑΜΕκαλεί «σε αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «e-food»», ξεκαθαρίζοντας ότι «o νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά».

«Κοκκίνισε» η Αθήνα

Οι εργαζόμενοι διανομείς έφτασαν στο Νέο Ηράκλειο στα γραφεία της «e-food» με μοτοπορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησής τους. Η απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία ελήφθη, καθώς στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αντί της εργοδοσίας, εμφανίστηκαν κάποιοι υπάλληλοι ως εκπρόσωποί  της, περιοριζόμενοι να αναφέρουν ότι θα ακούσουν και θα μεταφέρουν τα όσα η αντιπροσωπεία τους πει. 

Αμέσως μετά την απόφαση για απεργία που ελήφθη έξω από τα γραφεία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι με μοτοπορεία κατευθύνθηκαν στο Πεδίον του Άρεως ολοκληρώνοντας έτσι την κινητοποίησή τους.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τον δρόμο στην Ηρακλείου, κοντά στα γραφεία της «e-food» εμποδίζοντας τη μοτοπορεία των διανομέων στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να ανοίξει ο δρόμος και καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία έπαιζε το ρόλο του εκπροσώπου της εργοδοσίας.

Παρά την αρχική στάση της εταιρείας που αρνιόταν να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και το ρεζιλίκι να έχει βάλει την Αστυνομία ως διαπραγματευτή, τελικά δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των δύο Σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Υπενθυμίζεται ότι με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν στη λεωφόρο Ηρακλείου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, τους εργαζόμενους της εταιρείας «e-food» και τους άλλους διανομείς που πέρασαν με μοτοπορεία, κατευθυνόμενοι προς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο. 

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα (δείτε εδώ στιγμιότυπα), πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια με μοτοπορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Εξάλλου, τη στήριξή του στον αγώνα των διανομέων εκφράζει το ΚΚΕ, το οποίο επανακαταθέτει στη Βουλή την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Sorry, the comment form is closed at this time.