ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Συνεχίζουν τις προβολές επιλεγμένων ταινιών

Posted by lsilioupolis στο 07/09/2021

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης-Υμηττού συνεχίζει τις προβολές ταινιών την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021, στην πίσω αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (Ακομινάτου και Παπαφλέσσα) στις 8.30μμ, με την ταινία ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (THE BIG SELLOUT)

Λίγα λόγια για την ταινία.

Ο ντοκιμαντερίστας Φλόριαν Όπιτς δίνει παραδείγματα της ιδιωτικοποίησης αντί να αναλύσει λογιστικά και στατιστικά το μέγεθός της και να μας μπερδέψει.

Παίρνει 4 περιπτώσεις που συγκινούν ακόμη και τους φανατικούς αντισοσιαλιστές.

Μια μάνα στις Φιλιππίνες αδυνατεί να περιθάλψει το παιδί της που πάσχει από τα νεφρά του. Στη Μεγάλη Βρετανία, αρκετά χρόνια μετά τις απανωτές ήττες του συνδικαλισμού από την κυβέρνηση Θάτσερ, ένας οδηγός τρένου εξηγεί τι έχει συμβεί από τη στιγμή που οι δημόσιες μεταφορές πέρασαν διαδοχικά σε ιδιωτικά χέρια, και τουλάχιστον τρία θανατηφόρα ατυχήματα αποδίδονται στις ελλιπείς επενδύσεις στον τομέα αυτόν. Στη Βολιβία, οι πολίτες δεν δύνανται πλέον να εκμεταλλευτούν το νερό, έστω κι αν είναι βρόχινο. Στη Νότιο Αφρική, από τη στιγμή που το ηλεκτρικό ρεύμα έπαψε να είναι δημόσιο, η επιχείρηση που το διαχειρίζεται μπορεί να το κόψει σε όποιον δεν το πληρώνει.

Η παρέμβαση του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς είναι προφανής, και τοποθετημένη προφανώς για λόγους πρεστίζ, ενώ το κέντρο της προσοχής της ταινίας, χωρίς πολλές εξηγήσεις, είναι οι απλοί άνθρωποι, οι αποδέκτες του σκληρού προσώπου της παγκοσμιοποίησης, όπως την ευαγγελίζονται και την ενορχηστρώνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Ιδιαιτέρως αστείο είναι το βιντεάκι της Παγκόσμιας Τράπεζας που αναλύει με καρτούν τις προθέσεις και τις πράξεις της. Για τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, η εκτενής και μη αναστρέψιμη κατάλυση του δημόσιου τομέα είναι το τίμημα της αντικατάστασης των άθλιων ή ανύπαρκτων υπηρεσιών με το χάσμα ανάμεσα στην επιτέλους καλή λειτουργία των μηχανισμών για τις βασικές ανάγκες, με την άδεια τσέπη της πλειοψηφίας για να μπορέσει να τις απολαύσει. Είναι η τροποποίηση των αυτονόητων, της μεταφοράς, της υγειονομικής περίθαλψης, του ηλεκτρικού ρεύματος και του πόσιμου νερού, σε πολυτελή αγαθά, ενώ δεν πρόκειται με τους νόμους της φύσης για προνόμια των ολίγων.

Καλή παρακολούθηση

Sorry, the comment form is closed at this time.