ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πολλά παχιά λόγια για το πράσινο ακούμε και στην Ηλιούπολη αλλά από έργα προστασίας… τι γίνεται?

Posted by lsilioupolis στο 23/08/2021

Ως φυτίλια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα ξερά κλαδιά ή κάνω λάθος?

Χρόνια τώρα διαβάζουμε και ακούμε τις ίδιες ανακοινώσεις από κυβερνητικά στελέχη όλων των κυβερνήσεων αλλά και των Δημάρχων και αντιδημάρχων της Τοπικής Διοίκησης για τα «έργα» και τα «μέτρα» που …ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ, για την προστασία του πράσινου.

Χορτάσαμε όμως από μελέτες και αναθέσεις σε εταιρίες «προστασίας» του Πράσινου της πόλης μας αλλά και τις χώρας!!!

Τι να πρωτοθυμηθούμε όμως από τις εξαγγελίες τους!!! Όλο υποσχέσεις και μεγάλα λόγια και από «έργα»……. ΤΙΠΟΤΑ!!!

Φέτος με τα «ενεργά μέτρα προστασίας» που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουμε …μόνο 1,5 εκ. στρέμματα καμένου δάσους μέχρι στιγμής και με τις πυρκαγιές να συνεχίζουν να ξεσπάνε σε όλη την Ελλάδα.

Για όλα αυτά τα όμορφα Πάρκα και Άλση, οι Δημοτικές Αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει την «προστασία» και την «συντήρηση» του πράσινου σε εταιρία, όμως ποιος ελέγχει -την όποια εταιρία έχει αναλάβει το «έργο»- αν γίνονται οι εργασίες που πρέπει???

Ο Εργολάβος του Δήμου «πέρασε» μεν και από το Πάρκο Καλαβρύτων αλλά… το πρόβλημα της συντήρησης και προστασίας του Πάρκου είναι εδώ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες!!!

Τι κάνει και τι λέει άραγε η Δημοτική Αρχή γι αυτό το επικίνδυνο στις μέρες γεγονός που καταγράφηκε στις 22 Αυγούστου με την πιθανότητα πυρκαγιών να είναι μεγάλη???

Ποιος επιβεβαιώνει, παίρνοντας έτσι και την ευθύνη που του αναλογεί, ότι με βάση τη δουλειά που έχει γίνει, δεν κινδυνεύουν τα Πάρκα και τα Άλση της πόλης;;;

Αντίστοιχη εικόνα συναντά κανείς και στην είσοδο του δάσους για τον προφήτη Ηλία που ναι μεν δεν είναι στην αρμοδιότητά της Δημοτικής Αρχής αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει έστω εντοπίσει το πρόβλημα ώστε να το καταδείξει ως θέμα στο αρμόδιο δασαρχείο ή έστω στον περίφημο ΣΠΑΥ που επιδιώκει να αναδεικνύεται ως δήθεν θεματοφύλακας του Υμηττού!!

Είναι φανερό ότι δεν γίνεται τίποτα για την συντήρηση και προστασία του πράσινου, γιατί αν κάνεις μια βόλτα στα «κλειστά» -σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης που απαγόρευσε την είσοδο- Πάρκα και Άλση θα δεις ότι μάλλον τα παχιά λόγια δεν είναι αρκετά για να προστατέψουν το πράσινο, χρειάζονται και ενέργειες!!!

Απόδειξη οι εικόνες που είδαμε όταν μπήκαμε από την ανοιχτή(!!!) πόρτα της οδού Κυδαθηναίων για να βγούμε στην ανοιχτή επίσης πόρτα της οδού Καλαβρύτων!!!

Τα σχόλια περιττεύουν αφού ως γνωστό «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» πόσο μάλλον όταν οι εικόνες είναι πολλές σε όλη την Ηλιούπολη!!!

Δείτε όλες τις κινούμενες εικόνες παρακάτω μόνο από το τμήμα του μονοπατιού που διασχίζει το Πάρκο!!!

Sorry, the comment form is closed at this time.