ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Σωματείο Εργαζομένων αντιδρά στην Ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της Ηλιούπολης

Posted by lsilioupolis στο 12/07/2021

Με Ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης καταγγέλλει και προειδοποιεί τη διοίκηση του Δήμου ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με 5 (ΠΕΝΤΕ!!!) ψήφους που παραδίνει τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό σε Ιδιώτη είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου πως προσπάθησε να παρουσιάσει την παραχώρηση σε Ιδιώτη ως ευνοϊκή αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δημοτική αρχή προσπάθησε στο Δ.Σ. της Πέμπτη 8 Ιουλίου να μας πείσει, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης «Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού» που έκανε κατά παραγγελία της ιδιωτική εταιρεία και την παρουσίασε ο ίδιος ο μελετητής μας συμφέρουν, δυστυχώς τα νούμερα άλλα λένε»!!!!

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

11.7.2021

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή – που αποφάσισε ΜΟΝΗ της στη οικονομική επιτροπή στις 15 Ιουνίου 2021 (με 5 ψήφους) για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας, παραδίνοντας τον για 12 χρόνια σε εταιρεία με προϋπολογισμό παραχώρησης 8.266.570, που προσθέτοντας την αμοιβή του ειδικού συμβούλου 240.000 (για 12 χρόνια) καθώς και το κόστος προϋπολογισμού της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ 2.520.144e (12χ) μετά την τοποθέτηση των LED, θα ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στα 11.026.714e, όπως προβλέπεται από την μελέτη. Το κόστος της υφιστάμενης κατάστασης είναι για ΔΕΗ 9.301.978,8 (12χρ) και 1.200.000 (12χρ) κόστος συντήρησης και μισθοδοσίας ΣΥΝΟΛΟ  10.501.978,8.

ΜΕ ΙΔΩΤΗ   8.266.570 + 240.000 + 2.520.144 = 11.026.714e

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   9.301.978,8 + 1.200.000 = 10.501.978,8

Η δημοτική αρχή προσπάθησε στο Δ.Σ. της Πέμπτη 8 Ιουλίου να μας πείσει, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης «Σκοπιμότητας- Βιωσιμότητας για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού» που έκανε κατά παραγγελία της ιδιωτική εταιρεία και την παρουσίασε ο ίδιος ο μελετητής μας συμφέρουν, δυστυχώς τα νούμερα άλλα λένε.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια στην πόλη ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Η δημοτική αρχή πιστά στοιχισμένη στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα  σχέδια και τις νομοθετήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, των προηγούμενων και της σημερινής της Ν.Δ., δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, ταΐζοντας τους φρέσκο χρήμα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, για να έρθει η ανάπτυξη γι αυτούς, ενώ για τους πολίτες της πόλης δεν προβλέπεται ούτε 1 ευρώ μείωση στα ανταποδοτικά τέλη.

Η  «λύση»  της εκχώρησης της λειτουργίας και  συντήρησης για 12 χρόνια σε ΙΔΙΩΤΗ δηλώνει σαφώς ότι, το όποιο όφελος από την ενεργειακή αναβάθμιση δεν θα το δει ο δημότης στη τσέπη του, αλλά ο επιχειρηματικός όμιλος που θα αναλάβει τη διαχείριση του και παράλληλα ένας κρίσιμος και ζωτικός τομέας για την πόλη παραδομένος στα χέρια του ιδιώτη, θα είναι αδύνατον για τον δήμο να τον διαχειριστεί μπροστά σε καίρια κρίσιμες  στιγμές όπως πρόσφατα έγινε με τα γενικευμένα συμβάντα στην Αττική λόγο κακοκαιρίας.

Η δημοτική αρχή δήλωσε ότι οι 3 εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι του δήμου δεν μπορούν να αναλάβουν την αλλαγή των φωτιστικών και την λειτουργία τους. Δεν μας είπε όμως γιατί σκόπιμα απαξίωσε και αυτή πλάι στις προηγούμενες δημοτικές αρχές την υπηρεσία τόσα χρόνια. Γιατί δεν σχεδίασε και δεν έκανε προσλήψεις ΜΌΝΙΜΟΥ προσωπικού (ούτε καν συμβασιούχων), δεν ζήτησε προσωπικό με την κινητικότητα. Δεν μπήκε καν στη λογική, γιατί ήθελε να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Ως εργαζόμενοι λέμε ΝΑΙ στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ της ΠΟΛΗΣ μας και την ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, που αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση των δημοτικών τελών για τους δημότες, με αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού από τους εργαζόμενους του δήμου και με πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

3.933.021 (κεφάλαιο για αγορά φωτιστικών*) + 1.200.000 μισθοδοσία & συντήρηση + 2.520.144 ΔΕΗ = 7.653.165

* Τόσο εμφανίζεται στη μελέτη το κεφάλαιο που θα βάλει ο ΙΔΙΩΤΗΣ στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μισθοδοσίες των εργαζομένων που θα χρησιμοποιήσει για την τοποθέτηση

Στην μελέτη παρουσιάζεται το ποσό των 240.000 για 12χρόνια (20.000 το χρόνο) για τον ειδικό σύμβουλο που θα επιβλέπει τις εργασίας της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΟΝΟ με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να προσλάβουν τους εργαζόμενους που λείπουν ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του δήμου μας, να εμποδίσουν στη πράξη με τον αγώνα τους την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή της πόλης μας.

Καλούμε τους δημότες τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να μην επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη που υποθηκεύει το μέλλον της πόλης μας και να παλέψουμε από κοινού για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας από τις δημοτικές υπηρεσίες με το όφελος να πηγαίνει στους δημότες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.       

Το Δ.Σ.

Sorry, the comment form is closed at this time.