ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εβδομάδα Εκδηλώσεων -Συζητήσεων και Βιβλιοπαρουσιάσεων από τις ΚΟ του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη

Posted by lsilioupolis στο 28/06/2021

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ηλιούπολης ξεκινούν από την Τρίτη 29 Ιούνη συμμετέχοντας και διοργανώνοντας Εκδηλώσεις με πρώτη την συμμετοχή στην Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά» που οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην Πλ. Ταπητουργείου στον Βύρωνα στις 20:00 με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ (υπεύθυνος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών). (Δείτε εδώ τις εκθέσεις βιβλίου με πλούσια θεματολογία σε εκδηλώσεις και δράσεις σε Ζωγράφου, Βύρωνα που οργανώνουν οι Οργανώσεις των Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ)

Την Τετάρτη 30 Ιούνη ανοίγει Έκθεση βιβλίου με θέμα «Οι λαοί στη δίνη των ανταγωνισμών. Δύναμη τους η κοινή πάλη ενάντια στους πολέμους, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση» στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Ελ. Βενιζέλου 146 και Μαρίνου Αντύπα), με πλήθος βιβλίων!

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Σάββατο από 18:00 έως 22:00 και Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 13:00.

Τα βιβλία της Έκθεσης Βιβλίων:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η σχέση πολέμου και σοσιαλιστικής επανάστασης έχει μεγάλη θεωρητική και πρακτική αξία, όχι μόνο για τη μελέτη των ιστορικών γεγονότων αλλά προπαντός για τη σύγχρονη εργατική τάξη. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην παρούσα Συλλογή έχουν γραφτεί τη χρονική περίοδο 1914-1917, δηλαδή στα χρόνια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Αποτυπώνουν τη μεγάλη σημασία της ταξικής – επιστημονικής προσέγγισης στο ζήτημα του πολέμου, πράγμα που έδωσε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων την ικανότητα να καθοδηγήσει την εργατική τάξη της Ρωσίας στη νίκη της επανάστασης ενάντια στη δική της αστική τάξη.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41.

Οι αποφάσεις της ΚΔ – Τα 3 γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη – Η θέση της «Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής».

Οι αστικές δυνάμεις στην Ελλάδα ακολουθούν την «πεπατημένη» όλων των αστικών τάξεων. Κρύβουν το γεγονός ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ακολουθήθηκε σε καιρό ειρήνης, αλλά που στον πόλεμο ακολουθείται με τα όπλα. Από τη στιγμή που η πολιτική των κυβερνήσεων συντείνει και υπερασπίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι φυσικό επακόλουθο και ο πόλεμος, στον οποίο θα πάρει μέρος η αστική τάξη, είτε αμυνόμενη είτε επιτιθέμενη, να είναι πόλεμος ληστρικός, εκμεταλλευτικός, άρα και ξένος με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Καμιά εθνική ενότητα δεν υπήρξε στον ιταλοελληνικό πόλεμο.

1940-1949. ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019)

Η έκδοση περιλαμβάνει τα υλικά της Ημερίδας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοέμβρη 2019 στην Αίθουσα Συνεδρίων στην Έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών της ΚΟΑ με αφορμή τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και από την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944.

Ο Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (1870-1918)

Το βιβλίο του Erno Gondos παρουσιάζει μια σύντομη και περιεκτική εικόνα της εξέλιξης του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μας δίνει όχι μόνο τα γεγονότα του πολέμου, αλλά και την προϊστορία του, τη συσσώρευση ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στις προηγούμενες δεκαετίες που οδήγησαν στο μακελειό εκατομμυρίων ανθρώπων. Παράλληλα με τις εξελίξεις του πολέμου που διεξήγαγαν οι αστικές τάξεις των εμπόλεμων χωρών, παρουσιάζονται και οι εξελίξεις στο εργατικό κίνημα, στα κόμματα της εργατικής τάξης, τα οποία στο έδαφος του ρεφορμισμού που κυριαρχούσε κατρακύλησαν στον εθνικισμό, στη στήριξη των αστικών τους τάξεων στον πόλεμο, με εξαίρεση το Κόμμα των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, που όχι μόνο δεν ενσωματώθηκε στο κυρίαρχο ρεύμα, αλλά χάραξε γραμμή πάλης για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ (2 ΤΟΜΟΙ)

Η αστική τάξη στη Γαλλία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μέσω της φασιστικής μπότας εξακολούθησε να πατάει στο πτώμα της εργατικής τάξης και να κερδίζει αμύθητα πλούτη, ακριβώς όπως έκανε και πριν, στη «δημοκρατία» της… Και η κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου; Το εκεί Κομμουνιστικό Κόμμα που συμμετείχε σε αυτήν; Μπορεί τελικά ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που συμμετέχει σε μια αστική κυβέρνηση ν’ αποτρέψει την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της; Μπορεί ν’ αποτρέψει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο; Η πείρα του Παγκόσμιου Πολέμου είναι πλούσια και τα διδάγματα που αντλούνται από αυτόν ακόμα περισσότερα. Η πτώση του Παρισιού, αν και λογοτεχνικό έργο, απαντάει στα παραπάνω ερωτήματα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ – ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η συλλογή κειμένων Από τον Απρίλη στον Οκτώβρη περιλαμβάνει κείμενα του Λένιν από τη συγκλονιστική περίοδο που μεσολάβησε από την επανάσταση του Φλεβάρη μέχρι τον κοσμοϊστορικό Οκτώβρη του 1917: Κρίσιμα κείμενα, που αποτέλεσαν ορόσημα για τη διαμόρφωση της γραμμής των Μπολσεβίκων. Κείμενα εισηγήσεων, κομματικών επεξεργασιών και αποφάσεων του Μπολσεβίκικου Κόμματος. Ομιλίες, γράμματα, τηλεγραφήματα και οδηγίες του Λένιν, καθώς και αγωνιώδεις επιστολές-εκκλήσεις του προς την ΚΕ των Μπολσεβίκων για τα μέτρα άμεσης οργάνωσης της εξέγερσης του Οκτώβρη. Η συλλογή αφιερώνεται στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ

Στη μάχη του Στάλινγκραντ ξεκίνησε η μεγαλειώδης ήττα του φασισμού από το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο. Αυτό το μεγαλείο των μαχητών του Κόκκινου Στρατού αποτυπώνει το έργο του Κονσταντίν Μ. Σιμόνοφ. Μας μιλάει για τα όνειρα των νέων ανθρώπων, υπερασπιστών της μαρτυρικής πόλης, που πολλοί από αυτούς χάθηκαν στην παγωμένη γη της το χειμώνα του 1942-1943. Αυτά τα νιάτα που με πείσμα αντιστάθηκαν και τσάκισαν τους φασίστες. Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες του σοβιετικού λαού που έκαναν πραγματικότητα τη Νίκη, που συνέβαλαν στο «ξημέρωμα της μεγάλης μέρας»…

Ο “ΜΑΥΡΟΣ” ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

Η συλλογή αυτή, που εκδίδεται με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, παρουσιάζει ανάγλυφα -μέσα από μοναδικές διηγήσεις στενών φίλων, συναγωνιστών και μελών της οικογένειας του Μαρξ, καθώς και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό τη ζωή, το έργο και τη δράση του μεγάλου επαναστάτη θεωρητικού. Ο αναγνώστης θα γνωρίσει από κοντά πλευρές του απαράμιλλου θεωρητικού και πολιτικού έργου, αλλά και των δύσκολων συνθηκών ζωής του Μαρξ.

1821. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η νέα έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, εμβαθύνοντας από ταξική – μαρξιστική σκοπιά στις διεργασίες και τα γεγονότα της περιόδου, αποτελεί πολύτιμο γνωστικό εργαλείο στα χέρια των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ιδεολογικοπολιτικό όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης και των βιοπαλαιστών της πόλης και του χωριού. Οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες της έκδοσης θα αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια για την αντιπαράθεσή τους με τους «μύθους» της αστικής ιστοριογραφίας όλων των αποχρώσεων, αλλά και θα βρουν «απαντήσεις» σε ένα πλήθος ερωτημάτων που αφορούν την Επανάσταση και τη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους.

ΚΙ ΟΜΩΣ» ΚΙΝΕΙΤΑΙ…

Ιστορία του ανθρώπου και των κοινωνιών του… Φαντασία ή γνώση; Παραμύθι ή επιστήμη; Με το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές, κοντινές και μακρινές! Θα βρείτε απαντήσεις στις πιο δύσκολες ερωτήσεις! Σκοπός του βιβλίου είναι να εξηγήσει με εύληπτο τρόπο στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκαν οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες, πώς αυτές εξελίσσονται, προχωρούν και αλλάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, μέχρι και σήμερα. Και γιατί όχι; Πώς θα μοιάζουν αύριο.

ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. 1918-1949 (4 ΤΟΜΟΙ)

Η ηρωική και μεγαλειώδης πάλη του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του διατρέχει τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος (1918-1949), αποδεικνύοντας ότι η αιματοβαμμένη 100χρονη πορεία του είναι γεμάτη αγώνες και θυσίες προς όφελος της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης θα γίνουν οι Εκδηλώσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6 στις 20:00 | Βιβλιοπαρουσίαση «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», Β. I. Λένιν θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/7 στις 20:00 | Συζήτηση: «Η δυνατότητά μας να ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας»

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/7 στις 20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση: Για τις διεθνείς εξελίξεις: «Όταν οι καπιταλιστές μιλούν… για ειρήνη και ασφάλεια» θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ

Sorry, the comment form is closed at this time.