ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς

Posted by lsilioupolis στο 24/06/2021

Σε Ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τονίζει: «Η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους», και προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως «καινούρια» όλα τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης.

Σε συνέχεια όλων των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους. Αποτελεί πρόκληση να προβάλλεται ως «θετικό» και «καινοτόμο» το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων, που καθιστά «επισφαλή» τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την ίδια τη σύνταξη, την οποία άλλωστε δεν την εγγυώνται οι ασφαλιστικές εταιρείες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι λωτοφάγοι να ξεχνάνε πώς τα προηγούμενα χρόνια μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, κατέρρευσαν, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα Εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η «προστασία της εργασίας» σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες ώρες δουλειάς, καλούνται τώρα να μάθουν πως η ασφάλισή τους θα είναι «επένδυση» και «ατομικό ρίσκο», αλλά και ότι οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται «επενδυτές» που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και βρίσκονται κατά χιλιάδες στην ανεργία και στα κακοπληρώμενα, ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο «ατομικός κουμπαράς» είναι χωρίς πάτο. Η αναλογική σύνταξη που συμπληρώνει την εθνική ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ψίχουλα, ενώ οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας θα είναι στο «ελάχιστο».

Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει τη ληστεία 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος χρόνου, τα οποία τα παραδίδει στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και της ιδιωτικής υγείας.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πως η εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελεί για τον λαό μας το νέο υπερμνημόνιο. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Sorry, the comment form is closed at this time.