ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ: Το αντεργατικό τερατούργημα θα νομιμοποιήσει και θα επεκτείνει τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι (VIDEO)

Posted by lsilioupolis στο 29/04/2021

Στη σημασία που έχει να δοθεί με την απεργία στις 6 Μάη μια ταξική, αγωνιστική απάντηση στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Μ. Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Υπογράμμισε πως τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση όπου υπερτερούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενώ αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που έρχεται μέσα στην πανδημία θα προσθέσει νέες μορφές εκμετάλλευσης.

Ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε πως για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο «σύγχρονος» εργαζόμενος είναι αυτός που δεν θα έχει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θα διαπραγματεύεται ατομικά, που θα δουλεύει δεκάωρα με απλήρωτες υπερωρίες, που θα εργάζεται τις Κυριακές, που δεν θα μπορεί να προγραμματίσει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή, που θα κάνει το σπίτι του εργασιακό χώρο και κυρίως ο εργαζόμενος που θα είναι ασυνδικάλιστος.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους, ειδικά για τους νέους που ήδη δουλεύουν με αυτούς τους όρους. Φέρνοντας ως παράδειγμα τους νέους που εργάζονται ως ντελίβερι ή στο εμπόριο, ανέφερε πως η βαρβαρότητα που ζουν θα νομιμοποιηθεί και θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Αναφερόμενος στην πανδημία, υπογράμμισε πως όσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να ενισχυθούν με όλα τα ασφαλή εμβόλια, άλλο τόσο σημαντικό είναι να παρθούν τώρα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και ΜΜΜ. Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη να ανοίξουν με ασφάλεια τα Πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά.

Sorry, the comment form is closed at this time.