ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σαθρές γραμμές και …κακοτοπιές

Posted by lsilioupolis στο 20/04/2021

Το πόσο σαθρές είναι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται και από όσα βγάζουν στη φόρα ο ένας για τον άλλο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για την κυβερνητική εναλλαγή.

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΔ για παραπέρα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας με το νόμο για το 10ωρο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αντιπαράθεση γι’ αυτό το θέμα «μητέρα όλων των μαχών», με τη ΝΔ να απαντάει ότι το 10ωρο ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ότι χρειαζόταν συλλογική και όχι ατομική σύμβαση για την εφαρμογή του και ότι υλοποιούνταν ήδη σε ορισμένους κλάδους, με τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.

Αλλά και στα ζητήματα της Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για την εξυπηρέτηση «φίλιων» οικονομικών συμφερόντων, στους οποίους μοιράζει χρήμα με συμπράξεις, την ώρα που ο διορισμένος από την κυβέρνηση επικεφαλής του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κρύβει τον …θαυμασμό του για τη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο να καθιερωθούν οι ΣΔΙΤ ως ένα από τα βασικά «αναπτυξιακά εργαλεία» για το κεφάλαιο.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήθηκαν 13 έργα ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισ. ευρώ, πολλά απ’ αυτά στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, βαθαίνοντας την εμπορευματοποίηση, σε βάρος του λαού.

Αλλά και στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, οι τόνοι σηκώνονται με αφορμή το νομοσχέδιο της ΝΔ, αλλά ο Μ. Βορίδης, έχοντας πάρει την πάσα από την αρμόδια τομεάρχισσα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνει ότι με εξαίρεση το ΚΚΕ «όλοι οι άλλοι λέμε «χωρίς κανέναν περιορισμό»», που αποτελεί τη βάση για τη μεταξύ τους συνεννόηση στην αλλαγή του νόμου.

Συμφωνούν δηλαδή στο αναχρονιστικό «δίκαιο του αίματος» και πάνω εκεί ψηφοθηρούν, αντιμετωπίζοντας τους απόδημους ως «κουκιά στην κάλπη».

Πολλή δουλειά μαζεύτηκε τώρα τελευταία στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» που διευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός έχει πια την πείρα να αποφεύγει τις κακοτοπιές και να χαράξει γραμμή πάλης ενάντια και στη μία και στην άλλη εκδοχή της ίδιας πολιτικής, που στοχοποιεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Sorry, the comment form is closed at this time.