ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις υγειονομικών – Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Posted by lsilioupolis στο 31/03/2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης υγειονομικοί και εργαζόμενοι δημοσίων νοσοκομείων ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» και στη δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχαν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν εντός του υπουργείου για να επιδιώξουν να γίνει συνάντηση, οι αστυνομικές δυνάμεις τους χτύπησαν με γκλομπς και χημικά.

Την απρόκλητη επίθεση καταδίκασε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τις εξελίξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται.

Nωρίτερα, στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μετέφερε το αίτημα για την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης εναντίον των δύο υγειονομικών. Σημείωσε επίσης ότι οι διώξεις σε βάρος τους δεν στρέφονται ενάντια στα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στρέφονται ενάντια στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται και παλεύουν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ενώ, καταλήγοντας, αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις διώξεων σε βάρος υγειονομικών που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Sorry, the comment form is closed at this time.