ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΟΒΣΑ: Καλεί σε συλλαλητήριο και καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που ακύρωσε τις κινητοποιήσεις που η ίδια εξήγγειλε

Posted by lsilioupolis στο 29/03/2021

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις που η ίδια εξήγγειλε και τονίζει πως «την ώρα που η πανδημία, θερίζει κατά δεκάδες κάθε μέρα τις ζωές του λαού και η οικονομική ύφεση τσακίζει ότι έχει μείνει από το εισόδημα μας, τέτοιου είδους αποφάσεις είναι (άλλο ένα) φιλικό «χτύπημα στην πλάτη» της κυβέρνησης και στην πολιτική που μας χρεοκοπεί».

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών στις 31 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και τονίζει ότι «η δικαιολογία περί «όξυνσης της υγειονομικής κρίσης» από τις κινητοποιήσεις, είναι φαιδρή. Με το ίδιο επιχείρημα η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της για την πανδημία και την κατάσταση της οικονομίας, στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων και του λαού.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν εν μέσω πανδημίας (και σε καμία δεν συμμετείχε η ΓΣΕΒΕΕ με ευθύνη της πλειοψηφίας της), προσέφεραν πλούσια εμπειρία για το πώς διεξάγονται οι κινητοποιήσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με τήρηση όλων τον απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη. Κάθε αγωνιστής συνδικαλιστής κάθε συνάδελφος να προσπεράσει την χρεοκοπημένη λογική της πλειοψηφίας που σκοπό έχει να βάλει την αγωνιστική διεκδίκηση στον πάγο.

Η ανάγκη για μετρά προστασίας της υγείας του λαού, για πραγματικά μετρά οικονομικής στήριξης των συνάδελφων δεν μπορεί να περιμένει! Άλλωστε τα χρέη δεν περιμένουν ούτε οι λογαριασμοί που καταφτάνουν σωρηδόν στα σπίτια και τα μαγαζιά μας!

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης, ανοιχτά μαγαζιά ή αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα περάσει. Τα αδιέξοδα αυτά δεν είναι δικά μας, προέρχονται από τις δυνάμεις που υπηρετούν τα μονοπώλια και στην Υγεία και στην οικονομία. 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χεριά μας! Πεισμώνουμε! Όσα εμπόδια και αν βάλουν στις 31/3 θα είμαστε πολλοί, ενωμένοι, στον δρόμο του αγώνα!», σημειώνει η ΟΒΣΑ.

Μαζική η συμμετοχή Ομοσπονδιών και Συλλόγων

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ)η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης

Καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, οι Σύλλογοι – Ενώσεις ΕΒΕ: Ελευσίνας, Καισαριανής, Βύρωνα, Αγ. Δημητρίου (Μπραχαμίου), Καλλιθέας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Αχαρνών, Αγ. Αναργύρων – Καματερού. Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», το Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας (ΣΒΥΑ), το Σωματείο Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων, το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, τα Σωματεία Κομμωτών Καλλιθέας και Αγ. Παρασκευής, το Πανελλαδικό Σωματείο Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτου και το Πανελλαδικό Σωματείο Μικροπωλητών, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δέρματος Θεσσαλονίκης, η ΟΕΒΕ Αχαΐας, η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας κ.ά.

Sorry, the comment form is closed at this time.