ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΜΕ: Ο τρίτος τόμος της «Μαύρη Βίβλου» της εργοδοσίας στην πανδημία

Posted by lsilioupolis στο 09/03/2021

Τον τρίτο τόμο (Διαβάστε επίσης τον πρώτο τόμο και τον δεύτερο τόμο) της «Μαύρης Βίβλου» της εργοδοσίας δίνει στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ «όχι γιατί δεν επαρκούσαν οι δυο πρώτοι προκειμένου να πειστεί και ο πιο δύσπιστος για την συνειδητή, ταξική, πολιτική επιλογή της κυβέρνησης κατά τη διάρκειας μιας φονικής πανδημίας, αλλά κυρίως γιατί η αποκάλυψη όσων κάνει -ή δεν κάνει- η εργοδοσία σε όλους τους κλάδους φανερώνει τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ που αλληλοκατηγορούνται για ανικανότητα ή από έλλειψη σχεδιασμού, ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι «κάθε μέρα συγκεντρώνονται εκατοντάδες καταγγελίες για κρούσματα σε χώρους δουλειάς, που ξεπερνούν ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώνει επίσημα η κυβέρνηση. Ήδη μετράμε νεκρούς σε χώρους δουλειάς. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι βέβαιο, αφού κανένα από τα συνεχόμενα lockdown δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις που λειτουργούν, ή στα μέσα μεταφοράς, ούτε δημιουργούν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό. Αλλά ούτε και το περίφημο μαζικό »πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού» δεν είναι πραγματικά μαζικό».

«Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και πάνω 6.600 νεκρούς, δεν μπορεί να παίζει κανένας με την προστασία και την υγεία των εργαζομένων», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει «θα συνεχίσουμε τη δράση μας, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, χωρίς να το βάλουμε κάτω, χωρίς να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Δεν θα κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα μας, τη ίδια τη ζωή μας, όσο κι αν η κυβέρνηση και η εργοδοσία κλιμακώνουν την καταστολή και την τρομοκρατία».

Sorry, the comment form is closed at this time.