ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΕΠΕ: Το νέο κλείσιμο των σχολείων δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας!

Posted by lsilioupolis στο 14/02/2021

Τραγική η κατάσταση στα λειτουργούντα Ειδικά Σχολεία!

Από την Πέμπτη 11/2, για μια ακόμη φορά, έκλεισαν τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ ήδη έχουν κλείσει εκατοντάδες τμήματα ή και σχολικές μονάδες λόγω κρουσμάτων.

Τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, ο κυβερνητικός εμπαιγμός, η πολιτική επιλογή της  κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να μη δώσουν ούτε ευρώ για τη λειτουργία των σχολείων έχουν τραγικές συνέπειες στον γνωστικό, ψυχολογικό και κοινωνικό τομέα για τους μαθητές μας. Ήδη το άγχος και η ψυχική κούραση είναι κυρίαρχα συναισθήματα στα παιδιά!

Την ίδια στιγμή, τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης παραμένουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας. Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι εγκληματικές!

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πορεύονται αποκλειστικά και μόνο με την ατομική ευθύνη. Μετά από τόσους μήνες αρνούνται να πάρουν τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

— Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την πρόταξη των εκπαιδευτικών, και ειδικά των συναδέλφων που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, στο μαζικό εμβολιασμό.Εμμένουν στον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

— Καμία πρόβλεψη για υποχρεωτικά, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

— Τα μεταφερόμενα παιδιά συνεχίζουν να στοιβάζονται στα λεωφορεία, αφού η κυβέρνηση δεν πυκνώνει τα δρομολόγια.

Όλο αυτό το διάστημα, μόνη σταθερή εμμονή κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας είναι να μη δίνουν ούτε 1 ευρώ για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, ώστε τα σχολεία να πληρούν τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια. Την ίδια στιγμή για την πανεπιστημιακή αστυνομία δίνουν απλόχερα 30 εκατομμύρια σε μια νύχτα.

Αλήθεια, μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί στα σχολεία, στις ζωές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, πόσο πολιτικά ανήθικο είναι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να ασχολούνται με την αξιολόγηση και να δείχνουν με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Εδώ και τώρα απαιτούμε τα αυτονόητα:

— Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με αρχή τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής.

— Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών και προετοιμασία τους το διάστημα του lockdown.

— Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

— Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης των ταξικών φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.

— Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

— Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

— Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων.

— Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

— Τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα: Πάρτε τώρα  μέτρα για την πανδημία!

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία – αποχή που κήρυξαν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ!

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των σωματείων μας σε κάθε Δήμο, σε κάθε πόλη,  για όλα τα παραπάνω.

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις  Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το ζήτημα των Ειδικών Σχολείων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Sorry, the comment form is closed at this time.