ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Απροστάτευτα απέναντι στον CONID-19 είναι τα μικρά παιδιά στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Posted by lsilioupolis στο 13/11/2020

Σε ανακοίνωση, σχετικά με την συμμετοχή εκπροσώπων της στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Φορείς και Σωματεία της Ηλιούπολης, στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ηλιούπολης αναδεικνύει μεταξύ άλλων και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την ανεπαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας, αναφέροντας:

«Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, το οποίο είναι κέντρο αναφοράς covid-19, δεν κάνει τεστ σε όλους τους μαθητές γιατί δεν έχει παιδίατρο, κάνει τεστ δωρεάν μόνο σε παιδιά πάνω από 14 ετών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του κέντρου αναφοράς του Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης.

Όταν το παιδί είναι κάτω των 14ετών ετών σε στέλνουν για τεστ ή στο νοσοκομείο «Παίδων» ή στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας και με ραντεβού που μπορεί να είναι μετά από τρεις μέρες και πάνω»

Ενώ πιο κάτω στο «διεκδικητικό πλαίσιο» πέρα από τις διεκδικήσεις για την προστασία των παιδιών στα σχολεία, την ανάγκη ιχνηλάτησης και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την προβληματική τηλεκπαίδευση, την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού και να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας στους γονείς, αναφέρει και το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου γράφοντας:

«Απαιτούμαι την άμεση στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων, με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς)».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω:

‘‘Αγωνιστική

Συνεργασία Γονέων’’

Ηλιούπολης

e-mail: asgilioupolis@yahoo.gr

Ηλιούπολη 12/11/2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού βάζει σε μεγάλη αγωνία χιλιάδες γονείς, καθώς συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα και κλείνουν ολοένα και περισσότερα τμήματα σχολείων.

Τα ήδη κλειστά Σχολεία και Τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρουσμάτων, αποδεικνύουν περίτρανα ότι μόνο η χρήση μάσκας δεν αποτελεί άμυνα στον covid-19, χωρίς μείωση των μαθητών ανά Τμήμα, χωρίς αξιοποίηση νέων αιθουσών, χωρίς ουσιαστική καθαριότητα στα σχολεία, χωρίς δωρεάν μέσα ατομικής υγιεινής για όλους τους μαθητές, χωρίς μαζικά test στη μαθητική κοινότητα.

Η ανασφάλεια των γονέων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το επικαιροποιημένο έγγραφο του ΕΟΔΥ (18/09/2020), που αφορά στη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες όπου αναφέρεται ότι δεν συνίσταται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Για μια φορά ακόμη γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αφήνοντας έκθετους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο, στην προσπάθειά τους, πολλοί γονείς μαθητών, να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι φορείς του ιού, ζητούν να γίνουν τεστ, αλλά οι οδηγίες που παίρνουν είναι να μείνουν οι μαθητές σε καραντίνα και μόνο αν παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα να ζητήσουν εξέταση. Αναγκάζονται έτσι να προσφύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ώστε να καλύψουν και αυτό το έξοδο.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο το δίκιο των αιτημάτων που έχουμε διατυπώσει, όλο το προηγούμενο διάστημα, για 15 μαθητές ανά τμήμα, για ασφαλή μετακίνηση μαθητών με τα λεωφορεία για επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς, για δωρεάν, μαζικά τεστ κλπ., που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά και στα μέτρα που όφειλε να πάρει η κυβέρνηση.

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, το οποίο είναι κέντρο αναφοράς covid-19, δεν κάνει τεστ σε όλους  τους μαθητές γιατί δεν έχει παιδίατρο, κάνει τεστ δωρεάν μόνο σε παιδιά πάνω από 14 ετών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του κέντρου αναφοράς του Κ.Υ. Ηλιούπολης.

Όταν το παιδί είναι κάτω των 14ετών ετών σε στέλνουν για τεστ ή στο νοσοκομείο «Παίδων» ή στο ΚΥ Αλεξάνδρας και με ραντεβού που μπορεί να είναι μετά από τρεις μέρες και πάνω.

Διεκδικούμε άμεσα:

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς).

Με ευθύνη του Δήμου που ανήκει το σχολείο να γίνεται απολύμανση των χώρων του σχολείου.

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρχεται κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για test με κάθε σύμπτωμα του παιδιού που μπορεί και να μη σχετίζεται με τον covid-19 από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία δεν δέχονται μαθητές με ήπια συμπτώματα. Η πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πρωτίστως ευθύνη του κράτους.

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.

Sorry, the comment form is closed at this time.