ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης για την Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Posted by lsilioupolis στο 11/11/2020

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» για την μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας. Να σημειωθεί ότι «δίδαξαν», με τον δικό τους υποδειγματικό τρόπο τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ζητώντας μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην Εκπαίδευση, ικανοποίηση των αιτημάτων που όλο αυτό το διάστημα διεκδικούν για ασφάλεια, υγεία στα σχολεία και για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ηλιούπολη 10-11-2020

                      Αρ.Πρ.:339

Προς: Μέλη μας

Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν μπαίνουν σε lockdown!

Οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους μαθητές μας με οποιονδήποτε τρόπο και  κρατάμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία απροστάτευτοι, δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο και την κυβέρνηση με τη σημερινή μας κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ότι δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οργανωμένα, φωνάξαμε μαχητικά τα συνθήματά μας, αναδείξαμε για άλλη μια φορά τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας και δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι έστω και αυτή τη στιγμή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά. Εδώ και τώρα να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, να σπάσουν τα τμήματα των μαθητών, να εξασφαλίσει δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους, καθώς να παρέχει δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το σχολεία που κλείνουν.

Τα ψέματα τους δεν πιάνουν τόπο πια! Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν ότι όλα «βαίνουν καλώς» οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά τους κινδύνους που συναντάμε στα σχολεία εμείς και οι μαθητές μας, καθώς και τα τεράστια εμπόδια που συναντούμε στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους μαθητές. Το φιάσκο με την κατάρρευση του Πανελλήνιου Σχολικού Δίκτυο και της πλατφόρμας webex αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση όχι απλά ήταν απροετοίμαστη αλλά κυριολεκτικά δεν έκανε τίποτα για να αναβαθμίσει του δημόσιο σχολικό δίκτυο. Η εικονική πραγματικότητα του Υπουργείου Παιδεία καταρρέει,η πολιτική ηγεσία για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των Συλλόγων και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση  προτιμώντας απο τα πάνελ των ΜΜΕ να παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι λειτουργούν τέλεια  ενώ δίπλα καταρρέουν τα πάντα!  

Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει όμως αισιόδοξο και αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα που κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία!

Προετοιμάζουμε την απεργία  σε Ομοσπονδίες και Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα στις 26 του Νοέμβρη!

Με την στάση που έχουμε κρατήσει όλο το διάστημα της πανδημίας, με το κεφάλι μας ψηλά ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας. Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους γονείς συνέχιζουμε τον αγώνα μας για να έχουμε μία εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες της σημερινής εποχής, όντας μέσα στο σχολεία με ασφάλεια, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια τώρα. Να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αλήθεια, κόντρα στην αδικία, κόντρα σε αυτούς που εγκληματούν εις βάρος τους, επειδή έχουν επιλέξει να τζογάρουν την υγεία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                  Μεραμβελιωτάκη Χρυσούλα

Δείτε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή pdf

Sorry, the comment form is closed at this time.