ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Παράσταση και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α’ Αθηνας

Posted by lsilioupolis στο 29/09/2020

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης καταγγέλει την απαράδεκτη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και καλεί τα μέλη σε νέα Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/10 στις 15.00, ζητώντας να παρθούν τώρα μέτρα.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση του Συλλόγου «Μ. Παπαμαύρος»:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ  1/10 ΣΤΙΣ 3.00 Μ.Μ.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τέλη Σεπτέμβρη και σε κανένα σχολείο δε μπορεί να βγει πρόγραμμα ακόμα γιατί υπάρχουν πολλά κενά, η καθαριότητα δεν έχει εξασφαλιστεί παντού και κανένα μέτρο στήριξης της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας δεν έχει παρθεί, παρά το ότι τα εκπαιδευτικά σωματεία έγκαιρα έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας προχωρήσαμε την Πέμπτη 24/9 σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Δυστυχώς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, παρά το ότι ήξερε την προγραμματισμένη κινητοποίηση, έλειπε προφασιζόμενος συγκεκριμένο ραντεβού στο Υπουργείο. Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη κι απαξιωτική προς τα εκπαιδευτικά σωματεία στάση του!

Συναντηθήκαμε με την αναπληρώτρια Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων, η οποία είπε ότι «θα διαβιβάσει» τα αιτήματα των σωματείων. Εμείς όμως ζητάμε απαντήσεις, γι’ αυτό καλούμε σε νέα Παράσταση Διαμαρτυρίας, Πέμπτη 1/10 στις 15.00, ζητώντας να παρθούν τώρα μέτρα, ώστε:

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία!!!

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.– Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και από την υπερδεκαετή αδιοριστία που φέρει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τρέχουσας.

Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας (με έναν νοσηλευτή/τρια ανά σχολείο), που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη στην Παράσταση, ζητάμε συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι θα κάνει σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                                      Παρίντα Ηλέκτρα

Sorry, the comment form is closed at this time.