ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κατάθεση λουλουδιών στο Σκοπευτήριο στη μνήμη των 50 αγωνιστών που εκτελέστηκαν σαν σήμερα

Posted by lsilioupolis στο 05/09/2020

Σήμερα μέλη του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κατέθεσαν λουλούδια στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς στη μνήμη των 50 αγωνιστών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 5 Σεπτέμβρη 1944.

Ανάμεσα στους εκτελεσμένους ήταν οι ΕΠΟΝίτες Ηρώ Κωνσταντοπούλου (17 χρονών), Αντρέας Λυκουρίνος (14 χρονών), Αθηνά Χατζηεσμέρ-Εσθήρ (17 χρονών).

Η κατάθεση έγινε από τον Πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γιώργο Κατημερτζή.

Το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σημειώνει:

«Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια, στις 5 Σεπτέμβρη 1944, οι Γερμανοφασίστες κατακτητές και τα τσιράκια τους στην Ελλάδα, λίγο πριν αποχωρήσουν από την Ελλάδα και ενώ ηττούνται στο Ανατολικό Μέτωπο από τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ, διαλέγουν να σπείρουν το θάνατο για μια ακόμα φορά. Εκτελούν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 50 αγωνιστές που πάλευαν ενάντια στους Ναζί καταχτητές.

Ανάμεσα στους εκτελεσμένους είναι οι μαθητές, Ηρώ Κωνσταντοπούλου (17 χρ.), Αντρέας Λυκουρίνος (14 χρ.), Αθηνά Χατζηεσμέρ – Εσθήρ (17 χρ.), όλοι μέλη της ηρωικής ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων). Ήταν οι πιο μικροί σε ηλικία εκτελεσμένοι μέσα στο Σκοπευτήριο. Μικροί μαθητές που ύψωσαν το ανάστημά τους στο άδικο, αφιέρωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους, για μια δικαιότερη κοινωνία. Βασανίστηκαν απάνθρωπα πριν την εκτέλεση τους, όμως δεν λύγισαν!

Μαζί με χιλιάδες άλλους νέους έδωσαν μάχες όχι μόνο με τα όπλα, αλλά και μέσα από τα πολιτιστικά στέκια της ΕΠΟΝ, με θεατρικά εργαστήρια, τα εθελοντικά ενισχυτικά μαθήματα, αλλά και ενάντια στα ναρκωτικά και τους τεκέδες που χρηματοδοτούσαν οι ίδιοι οι κατακτητές. Κι όλα αυτά σε εκείνα τα μαύρα χρόνια που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Βρισκόμαστε μέσα σε μια δύσκολη περίοδο με το φόβο, την ανασφάλεια και την αγωνία πάνω από τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Η δημόσια Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά έχουν όλα μπει κάτω από την μέγγενη των μεγάλων συμφερόντων, κάτω από τα αδηφάγα κέρδη ενός βάρβαρου συστήματος, του καπιταλισμού που δεν αφήνει τους λαούς και τη νεολαία «να ανασάνουν».

Η ιστορία, που τόσο επιμελώς παραποιείται από τα επιτελεία της ΕΕ και τους πολύχρωμους χυδαίους δημοσιολογούντες, μπορεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο για το παρόν σας και το μέλλον σας. Μην επιτρέψετε να σας κλέβουν τη μόρφωση, μην επιτρέψετε να σας πουν ότι μια άλλη κοινωνία είναι ουτοπία, μην επιτρέψετε να συνθλίψουν τη ζωή σας μέσα από την κλειδαρότρυπα του Big Brother και του ατομισμού.

Όταν οι λαοί θέλουν μπορούν!».

Sorry, the comment form is closed at this time.