ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Μ. Παπαμαύρος»

Posted by lsilioupolis στο 10/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Δελτίο Τύπου χαιρετίζει όλους αυτούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αναφέροντας χαρακτηριστικά «Δώσαμε ακόμη μία φορά δυναμικό «παρών» ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση! Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ μαζί με ΕΛΜΕ γίναμε μία γροθιά με γονείς, μαθητές και φοιτητές και βροντοφωνάξαμε ότι αυτή η πολιτική καταστρέφει ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο!», και σημειώνει για την παρουσία των ΜΑΤ ότι «Απέναντι σε αυτή την καταδίκη και αυτή η κυβέρνηση παρέταξε τα ΜΑΤ!! Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική απόφαση να στήσει κλούβες και να παρατάξει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, απαγορεύοντας στα εκπαιδευτικά Σωματεία και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πορευτούν ελεύθερα μέχρι την είσοδο της Βουλής και να καταθέσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος», χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σήμερα 9/6, ημέρα 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών! Χαιρετίζουμε, επίσης, τους δεκάδες συναδέλφους της περιοχής μας, που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία αλλά και ιδιαίτερα τους συλλόγους διδασκόντων που αποφάσισαν συλλογικά να συμμετέχουν σε αυτήν!

Δώσαμε ακόμη μία φορά δυναμικό «παρών» ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση! Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ μαζί με ΕΛΜΕ γίναμε μία γροθιά με γονείς, μαθητές και φοιτητές και βροντοφωνάξαμε ότι αυτή η πολιτική καταστρέφει ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο! Πατάει πάνω σε νόμους του παρελθόντος, που έφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που είχαν έναν κοινό στόχο: Να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις ΣΕΒ, ΟΟΣΑ, ΕΕ και να μετατρέψουν το σχολείο σε εργαστήριο φθηνά ευέλικτα εργαζόμενων που δεν θα σηκώνουν το κεφάλι!!

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε για άλλη μία φορά το νομοσχέδιο-πανδημία που έφερε η κυβέρνηση σε αυτές τις συνθήκες! Βροντοφωνάξαμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!!

Απέναντι σε αυτή την καταδίκη και αυτή η κυβέρνηση παρέταξε τα ΜΑΤ!! Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική απόφαση να στήσει κλούβες και να παρατάξει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, απαγορεύοντας στα εκπαιδευτικά Σωματεία και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πορευτούν ελεύθερα μέχρι την είσοδο της Βουλής και να καταθέσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Καταστολή και βία πάει χέρι – χέρι με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ανεξάρτητα από την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν!

Ακόμα και αν η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, προχωρήσει τελικά στη ψήφισή του, πρέπει να γνωρίζει καλά ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να το ακυρώσει στην πράξη, όπως έχει γίνει άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση την Τετάρτη, 10 Ιουνίου στις 7μμ στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Δυναμώνουμε την κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Συμμετέχουμε με απόφαση του Συλλόγου μας στη μεγάλη συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 7μμ στο Σύνταγμα και στην πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, αυτό που δεν αφήνει τους λαούς να ανασάνουν είναι το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικές που το υπηρετούν.

Παλεύουμε για ένα σχολείο αντάξιο των σύγχρονων αναγκών! Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                                  Παρίντα Ηλέκτρα

Sorry, the comment form is closed at this time.