ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Υμηττό και τις δηλώσεις του για την αντιπυρική περίοδο

Posted by lsilioupolis στο 13/05/2020

   Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Υμηττό και τις δηλώσεις του για την αντιπυρική περίοδο, αναφέρει:

   «Η κυβερνητική αισιοδοξία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί, αφού ουσιαστικά κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει ληφθεί για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές. Εκτός αν η κυβέρνηση σκοπεύει και εδώ, να τα φορτώσει όλα στην ατομική ευθύνη.

   Ούτε φέτος δεν χρηματοδοτήθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις στα δασικά οικοσυστήματα.

   Τα «μπαλώματα», όπως οι 1.300 προσλήψεις μέσα στην αντιπυρική περίοδο νέων, ανεκπαίδευτων, εποχικών πυροσβεστών και η fast track ίδρυση 85 περίπου εποχικών κλιμακίων χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεν αποτελούν λύσεις. Αντίθετα, η διασπορά του ήδη υπάρχοντος ελλειμματικού προσωπικού, για τη στελέχωσή τους, θα επιφέρει τη συνολική αποδυνάμωση όλων των υφιστάμενων δομών πυροπροστασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.    Αντίστοιχα, το 50% -και πλέον- του συνολικού στόλου των οχημάτων του ΠΣ είναι πέραν της 20ετίας, αντιμετωπίζουν πολλά λειτουργικά προβλήματα, αλλά, την ίδια ώρα, ο φετινός προϋπολογισμός για τη συντήρησή τους είναι μειωμένος κατά 1.840.000 ευρώ. Ακόμη και η αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων ελαστικών τους, για να μην παραμένουν ακινητοποιημένα μέσα στην αντιπυρική περίοδο, επαφίεται σε δωρεές ιδιωτών, όπως γίνεται και με τα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών.

   Τι ακριβώς εννοεί ο πρωθυπουργός, όταν μιλάει για καλύτερη οργάνωση της αεροπυρόσβεσης, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ικανοποιημένος αν καταφέρουν τελικά να έχουν πτητική ικανότητα 9 μόνο από τα «CANADAIR», τα λιγότερα δηλαδή από κάθε άλλη αντιπυρική περίοδο;

   Το ΚΚΕ, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Έχοντας υπόψη τη στρατηγική εμπορευματοποίησης των δομών πυρασφάλειας με την παράλληλη διοχέτευση αρμοδιοτήτων σε δήμους περιφέρειες, ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου 4662/2020 για τη νέα οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει για μία ακόμη φορά την έντονη ανησυχία του, έτσι όπως αποτυπώνεται και στην πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος για το σκοπό αυτό».

Sorry, the comment form is closed at this time.