ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

…………….ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

Ιδιαίτερα επικίνδυνη η πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη

Posted by lsilioupolis στο 17/01/2020

   «Ιδιαίτερα επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη.

   Σημείωσε ότι πρόκειται για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς χωρίς κανένα όφελος για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά αντίθετα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Σημείωσε ότι η επιδίωξη συμμετοχής της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου οι δυνάμεις που κατέστρεψαν τη Λιβύη θα συζητήσουν πως θα ελέγχουν τον ενεργειακό πλούτο της χώρας, σχετίζεται με την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης για συμμετοχή στη λεία.

   Υπογράμμισε ότι καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι τα επιχειρήματα πως η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους και ότι η Τουρκία είναι διεθνώς απομονωμένη. Τόνισε πως η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού της Ελλάδας και των άλλων λαών της περιοχής είναι η αντίθεση στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και η μη επικύρωση της κατάπτυστης και επικίνδυνης συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις που υπέγραψε η ΝΔ και επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Η τοποθέτηση του Ν. Καραθανσόπουλου έγινε στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Brexit, για το οποίο ανέφερε ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών στους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές που είναι στη Βρετανία και για τους Βρετανούς που διαμένουν στην Ελλάδα.

Sorry, the comment form is closed at this time.