ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενημέρωση για το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο

Posted by lsilioupolis στο 23/11/2019

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης την 14 Νοέμβρη, στα ημερήσιας διάταξης θέματα η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τοποθετήθηκε ως ακολούθως:

   α) Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης στην ενημέρωση που έγινε από τον διευθυντή κ. Λαϊνά έγινε ειδική αναφορά σχετικά με την ΥΠΟ-στελέχωση σε γιατρούς, ειδικότητες και προσωπικό.

   Πιο συγκεκριμένα από 108 γιατρούς το 2008, σήμερα το Κέντρο Υγείας έχει 26 γιατρούς μαζί με τους επικουρικούς και με ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες όπως ουρολόγοι, ψυχίατροι αλλά και παθολόγοι, ενώ εργαστηριακό προσωπικό απασχολείται στην γραμματειακή υποστήριξη.

   Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υπενθύμισε ότι ενώ πριν μια δεκαετία λειτουργούσε ως τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ στο οποίο εξυπηρετούνταν μόνο οι ασφαλισμένοι του, σήμερα με την ενοποίηση των ταμείων το πρέπει να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους κάτι που επιδεινώνει τους ήδη δύσκολους όρους λειτουργίας του.

   Προκαλεί μάλιστα αλγεινή εντύπωση από την συζήτηση που ακολούθησε, το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων έδειχναν σαν να μην τους αγγίζει το ζήτημα, δεδομένου ότι πιθανόν η εισοδηματική τους κατάσταση τους επιτρέπει να μην απευθύνονται σε δημόσιες δομές υγείας. Ωστόσο, γνωρίζοντας την πολυήμερη αναμονή για ιατρό, την προσπάθεια να βρει αν προσφέρεται η ιατρική ειδικότητα που χρειάζεται, την απόσταση και το υποχρεωτικό ραντεβού για κάθε συνταγογράφηση, ο μέσος πολίτης αναγκάζεται να βάζει γερά το χέρι στην τσέπη και να απευθύνεται τελικά σε ιδιωτικούς φορείς υγείας.

   Αίσθηση έκανε η επισήμανση του κ. Λαϊνά ότι οι γιατροί δεν προτιμούν τον διορισμό τους σε Κέντρο Υγείας λόγω χαμηλού μισθού και ότι αποτελεί μονόδρομο η πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου κάθε φορά χρόνου επικουρικών γιατρών. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αντέτεινε ότι έτσι όπως είναι δομημένη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αφενός δεν εμπλουτίζει την επιστημονική εμπειρία των γιατρών αφετέρου η προσωρινότητα στην εργασία ασφαλώς και παρακωλύει την επάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών από άποψη ιατρικού δυναμικού και ειδικοτήτων. Πρέπει επομένως και στη πόλη μας να μπει μπροστά ο Δήμος και να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως ενδεικτικά να ορίσει μέρα δράσης με συμβολικό κλείσιμο υπηρεσιών, σχολείων, προκειμένου, να ακουστεί η τοπική κοινωνία και οι ανάγκες της, να κινητοποιήσει τον κόσμο της πόλης να πιέσουν από κοινού το κράτος για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την γενναία χρηματοδότηση των δομών και των υπηρεσιών του.

   β) Για την Δημόσια Περιουσία αποτελεί αλλαγή πλεύσης το ότι όλοι πλέον επικαλούνται τον λαϊκό παράγοντα, συγκριτικά με προηγούμενες συζητήσεις. Με αφορμή αυτό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόνισε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες την μάχη την κέρδιζε ο λαός της πόλης. Άλλωστε, ο αείμνηστος κομμουνιστής δήμαρχος Κιντής δεν πίστευε στην δύναμη της Δημοτικής Αρχής αλλά στην δύναμη του λαού και με τον λαϊκό «τσαμπουκά» σώθηκε τότε η δημόσια γη από τους καταπατητές Νασταίους.

   Δεν είναι τυχαίος και ο αντικομμουνισμός που εκδηλώνεται πχ από διάφορα sites στο διαδίκτυο ότι ο Κιντής δεν άφησε τίποτα, ούτε καν ένα σχολείο. Μα υπάρχει σήμερα δημόσια δομή στην πόλη που να μην έχει κτιστεί πάνω σε Δημόσια γη?

   Πρέπει λοιπόν το 2020 να είναι χρονιά δράσης γιατί αποτελεί πολιτικό έλλειμμα που βαρύνει όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές να υπάρχει άγνοια από το λαό της πόλης για την ιστορία και τους αγώνες για την κατοχύρωσή της.

   Πολιτικό είναι το ζήτημα αν οι υποδομές της πόλης θα παραμένουν στην ΕΤΑΔ ή θα επιστρέψουν στον δήμο, δεδομένου ότι υπάρχει και αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο επιστροφής τους.

   Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία είναι εκ των ων ουκ άνευ. Με πολιτική απαίτηση. Πρώτον: Να φύγουν από το ΤΑΙΠΕΔ οι υποδομές της πόλης καθώς και τα οικόπεδα που ήδη είχαν παραχωρηθεί παλιότερα στον Δήμο. Δεύτερον: Απαίτηση παραχώρησης του συνόλου της Δημοσίας γης, την οποία και σήμερα συνεχίζουν να πολιορκούν οι απόγονοι των Νασταίων, προβάλλοντας απαιτήσεις ενοικίου ΑΠΟ ΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ και με την ΕΤΑΔ σε ρολό αμέτοχου παρατηρητή. Τρίτον: Την απαίτηση χρηματοδότησης του Δήμου από το κράτος άμεσα, ώστε να μπούνε επιτέλους μπροστά άμεσα έργα υποδομών που λείπουν στην πόλη, όπως ισχύει πχ για τα Νηπιαγωγεία, που σήμερα σειρά από αυτά στεγάζονται με προσωρινές λύσεις και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να επιτρέψουμε να διαιωνίζεται, Αθλητικοί χώροι, ΚΑΠΗ κλπ.

   Κατήγγειλε δε ως αδικαιολόγητα ανύπαρκτες τις πρωτοβουλίες του Δήμου και των μέχρι τώρα Δημοτικών Αρχών όπως είναι ο προσδιορισμός χρήσεων γης για κάθε δημόσιο οικόπεδο και στο πλαίσιο του Σχέδιο Πόλης, προκειμένου αυτά να περιφρουρηθούν και με αυτόν τον τρόπο από εμπορικές πιέσεις που θα ασκηθούν με βάση τον ρολό  ΕΤΑΔ και  ΤΑΙΠΕΔ, ζήτημα που είναι επείγον και τίποτα δεν έχει γίνει για τα φιλέτα της δημόσιας γης όπως το Οικοδομικό Τετράγωνο της  Κεντρική Πλατείας, που μάλλον είναι το πρώτο που θα απειληθεί, ενόψει των «εμβληματικών Έργων αξιοποίησης» του Ελληνικού που αλλάξουν συντριπτικά τα δεδομένα της γης και για την πόλη μας.

   Για δε το Χαλικάκι, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι δεν είναι πια καιρός για  μελέτες και μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς Έργων, που προϋποθέτουν την επίσημη παραχώρηση την οποία αρνείται η ΕΤΑΔ, αλλά με στόχο να προστατευτεί και να πιέσουμε, ώστε ο δήμος με την μορφή της αυτεπιστασίας να μπει άμεσα να διαμορφώσει το χώρο και με ελάχιστα έξοδα, να τον παραδώσει στους κατοίκους της Αγ. Μαρίνας. Ανέδειξε τέλος την ανάγκη της συνολικής επαγρύπνησης. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μετρά για αποβολή των ιδιωτών από καταπατημένους χώρους Δημόσιας γης. Να προληφθούν καταστάσεις καταγραφής τους ως ιδιωτικής κυριότητας κάτι που γίνεται για σειρά από αυτά και ο Δήμος ως όφειλε ακόμη δεν έχει εκκινήσει τα αναγκαία ένδικα μέσα που είχαν αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα και δεδομένης της πολιτικής τους ευθύνης πρέπει να γίνει ενημέρωση κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων και όχι απλώς των βουλευτών του Νοτίου Τομέα όπως προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή.

Sorry, the comment form is closed at this time.