ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για τα τέλη και τους φόρους και ποιος πληρώνει τελικά “το μάρμαρο” και στο Δήμο!

Posted by lsilioupolis στο 05/11/2019

  Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για την υπερψήφιση των Δημοτικών Τελών και Φόρων από την διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δήμου.

   Η ανακοίνωση και εδώ σε RDF:

   Υπερψηφίστηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για φόρους/δημοτικά τέλη το 2020.

   Η νέα Δημοτική Αρχή επεδίωξε να προβάλλει φιλολαϊκό προφίλ και να χτίσει θετικές προσδοκίες για το μέλλον με 4 λεπτά του ευρώ μείωση στα τέλη κατοικίας!! Καταρχήν τα κατάφερε να “πείσει” την συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει την θετική τους ψήφο.

   Δεν θα μπορούσε κατά την άποψη μας τα πράγματα να εξελιχτούν και διαφορετικά. Οι παρατάξεις που συναίνεσαν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής ανήκουν σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άσχετα που τοπικά βάζουν στολή παραλλαγής και δηλώνουν “αυτοδιοικητικοί” και “ανεξάρτητοι”. Όλοι τους έχουν ασκηθεί στο πλάι των εκάστοτε κυβερνήσεων τους και είτε από θέση Δημοτικής Αρχής είτε από θέση Αντιπολίτευσης, προβάλλουν σταθερά ως μονόδρομο την πολιτική της ανταπόδοσης και της εμπορευματοποίησης στους Δήμους. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που συνειδητά έχουν παραμερίσει και απαξιώσει κάθε διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιλέγοντας ως δρόμο την μόνιμη και διευρυμένη επιβάρυνση των δημοτών με λογής Τέλη και Φόρους. Στο Δήμο μας τα ποσά που προέρχονται από την τσέπη του δημότη αγγίζουν τα 13 εκ. όταν η κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπερνά τα 9 εκ.!!

   Η φοροεπιδρομή μέσω και των Δήμων αφορά κύρια τα φτωχά νοικοκυριά και  αναδεικνύεται από όλες αυτές τις δυνάμεις, περίπου ως φυσικό φαινόμενο και ως ο “αναγκαίος εκσυγχρονισμός” της σημερινής τους λειτουργίας.

   Κοινωνικές λειτουργίες όπως η Καθαριότητα, ο Ηλεκτροφωτισμός, οι προνοιακές δομές, προγράμματα Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουν μεταφερθεί στην αποκλειστική ευθύνη του νοικοκυριού, με κάποιες από αυτές, όπως η Καθαριότητα,  να  παίρνουν την μορφή κεφαλικού φόρου. Αποτέλεσμα  ο πλούσιος να  πληρώνει το ίδιο με τον άνεργο, ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή, η τράπεζα, το super market  με το μικρομάγαζο κοκ.

   Το λαϊκό νοικοκυριό πληρώνει και ξαναπληρώνει για καθαριότητα αλλά  καθαριότητα δεν βλέπει. Ακούει παράτες και λόγια πολλά για ανακύκλωση αλλά  ανακύκλωση δεν βλέπει. Οι «μπλε κάδοι της ανακύκλωσης», διαφεντεύονται από την ΕΕΑΑ (εταιρεία ανακύκλωσης) και ανακύκλωση δεν έχουμε. Μια εταιρεία που, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, λυμαίνεται 30 εκ ευρώ κάθε χρόνο, μέσω της φορολογίας όλων μας και που την συλλογή για λογαριασμό της την διεκπεραιώνει ο Δήμος, με δικό του κόστος και που τελικά το 80% της συλλεγόμενης ύλης, το ρίχνει, πάλι στην χωματερή. Από την άλλη ο Δήμος και πάλι, με την αποκλειστική επιβάρυνση των δημοτών, πληρώνει κάθε χρόνο στον ΕΣΔΝΑ 1.360.000 ευρώ και ασφαλή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο μας και σε ολάκερη την Αττική δεν έχουμε. Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης του Δήμου στα χαρτιά, ο ΧΥΤΑ Φυλής ξεχείλισε, το περιβάλλον δηλητηριάζεται, τα ΣΔΙΤ έρχονται και το νοικοκυριό καλείται να πληρώνει αγόγγυστα.

   Πληρώνει επίσης  νοικοκυριό και μικρομάγαζο για στόλο, υποδομές και όμως ο Δήμος παραμένει γυμνός. Ο όποιος σχεδιασμός, με ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών, έχει ως ορίζοντα τις ορέξεις των εργολάβων και των εταιρειών. Έχοντας αναγορεύσει σε “κόστος” την δημόσια λειτουργία και οργάνωση των αντίστοιχων υπηρεσιών, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και περίπου σε ανοσιούργημα την σταθερή δουλειά, το ανθρωπινό μεροκάματο, τις ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, κρατάνε ορθάνοιχτη την πόρτα στους εργολάβους. Στο ποσοστό των εργολαβιών και  στα πρόσωπα των εργολάβων διαφοροποιούνται. Αυτή την πολιτική κατεύθυνση ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας ορμητικά την σκυτάλη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

   Τρεις (3) ηλεκτρολόγοι στο Δήμο, 10 προγράμματα συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων και 2 ανακύκλωσης, ένας μόνιμα αξιωμένος στόλος και ένα   ανύπαρκτο προσωπικό καθαριότητας στο δρόμο και τις πλατείες, όσο και αν τα τεντώσεις ως πραγματικότητα , αποτέλεσμα  δεν δίνουν. Η  λογική της εργολαβίας, η 24ωρη λειτουργία, το κυνηγητό της υπερωρίας, η 7ημερη εργασία αντί του 5ημερου ούτε  το κόστος μειώνουν, ούτε τον εργολάβο αποτρέπουν. Προετοιμάζουν  μεθοδικά το έδαφος της σταδιακής απαξίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, αμβλύνοντας αντιστάσεις και  αντοχές εργαζομένων και δημοτών. Έτσι στις μέρες μας οι ελάχιστοι σε αριθμό, φτηνοί σε μεροκάματο και αναλώσιμοι εργαζόμενοι γίνονται ο «σάκος του μποξ». Συκοφαντούνται από ιθύνοντες, πολιτευτές και άλλα “ρακούν” των μίντια και των εργολάβων και υποδεικνύονται ως ένοχοι και τεμπέληδες με στόχο να έρθει πιο γρήγορα η ώρα που εργολάβοι και Δημοτικές Αρχές θα εκβιάζουν τους δημότες για την ακόμη μεγαλύτερη απογείωση τελών και φόρων.

   Τα παραπάνω δομικά στοιχεία λειτουργίας υπηρεσιών για τις οποίες ο δημότης πληρώνει ακριβά (8 εκ ευρώ στην πόλη μας) άλλα καθαριότητα και φωτισμό στις γειτονιές δεν βλέπει, δεν απασχόλησαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην συγκεκριμένη συνεδρίαση!

   Με βάση τα παραπάνω:

   Ενημερώνουμε τους Δημότες με …»ανακούφιση» ότι  το Δημοτικό Συμβούλιο  της πόλης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του και με ευρεία πλειοψηφία, μείωσε τα τέλη κατοικίας για το 2020 κατά …4 ολόκληρα λεπτά(!!!) του Ευρώ, (από 1,39 ευρώ/m2 σε 1,35 /m2)!!!

   Ενημερώνουμε επιπροσθέτως ότι για το μικρομάγαζο το ύψος των τελών – και μόνο για …»λόγους ισοτιμίας» – παραμένει στο ύψος που πληρώνουν τα super market και οι τράπεζες, δηλαδή σε 3,6 ευρω/m2!!!

   Καταψήφισαν οι 4 κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ως γνωστόν διαπνέονται μόνιμα από την αρρώστια του …μαξιμαλισμού!!!

Sorry, the comment form is closed at this time.