ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Χυδαίος αντικομμουνισμός με αφορμή την 23η Αυγούστου

Posted by lsilioupolis στο 26/08/2019

   Την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού αναπαράγει η κοινή δήλωση που έκαναν την Πέμπτη ο α’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς- (σημειωτέον ο συγκεκριμένος ήταν “η προοδευτική” επιλογή ως προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής ” του κ.  Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!!!) και η επίτροπος Δικαιοσύνης Βιέρας Γιούροβα, με αφορμή την 23η Αυγούστου, που καθιερώθηκε από την ΕΕ ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

   Οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ αναπαράγουν τη συκοφαντία της «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ, που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο όπως λένε «άνοιξε ένα μαύρο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία (…) Σε μια Ευρώπη που η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν παρά μόνο ένα όνειρο. Δεκάδες εκατομμύρια εκτοπίζονταν, βασανίζονταν και δολοφονούνταν κάτω από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης».

   Στην ίδια αισχρή δήλωση, πανηγυρίζουν για την ανατροπή του σοσιαλισμού πριν από 30 χρόνια με την «πτώση του σιδηρού παραπετάσματος», όπως λένε, που δήθεν «έφερε πίσω την ελευθερία και τη δημοκρατία» και «ένωσε την Ευρώπη». Καταλήγουν προκλητικά και με κυνισμό ότι «πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη ώστε να εμπνέει τις νέες γενιές στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων, της έννομης τάξης και της δημοκρατίας (…) Στεκόμαστε ενάντια στον ολοκληρωτισμό και στα αυταρχικά καθεστώτα κάθε είδους».

   Στο ίδιο πνεύμα της αντικομμουνιστικής υστερίας είναι και κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι υπουργοί πέντε χωρών της ΕΕ: Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας (Βαλτικών χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, όπου οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τιμούν με παρελάσεις ως «απελευθερωτές» τα ναζιστικά τάγματα των Ες – Ες και τους συνεργάτες τους), Πολωνίας και Ρουμανίας.

 

Ανακοίνωση για τις ανιστόρητες κι αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ έβγαλε η   Ευρωκοινοβουλευτική  Ομάδα  του ΚΚΕ αναφέροντας ότι:

 

   “Για μια ακόμα χρoνιά με προκλητικές κι ανιστόρητες δηλώσεις επιτρόπων (του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτη Φ. Τίμερμανς και της Επιτρόπου Δικαιοσύνης Β. Γιούροβα) με φιέστες και κοινές ανακοινώσεις κυβερνήσεων των χωρών της Βαλτικής επιχειρείται η απαράδεκτη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Επιδίωξη της ΕΕ αποτελεί να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

   Ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ανησυχούν γιατί με κάθε ευκαιρία οι λαοί των χωρών που γνώρισαν τον σοσιαλισμό σε έρευνες με μεγάλα ποσοστά νοσταλγούν, αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν συγκρίνοντάς τα με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν στο πετσί τους. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους λάσπης κι αντικομμουνισμού, τις διώξεις και απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, την προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας με ειδική στόχευση τη νεολαία.

   Παραμένει όμως άσβεστη, φωτεινή ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη των Κομμουνιστών μαζί με τους λαούς, στον απελευθερωτικό αγώνα, νίκησε τον φασισμό.

   Η Σοβιετική ένωση έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλές χώρες από το ναζιστικό ζυγό και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ ενώ οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία με τους μεγάλους ομίλους τους πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση της Ναζιστικής Γερμανίας τόσο πριν με τη συμφωνία του Μονάχου όσο και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο να ηττηθεί η Σοβιετική Ένωση.

   Καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών στις Βαλτικές χώρες, τις τιμές που απολαμβάνουν σε αυτές τις χώρες οι συνεργάτες των Ες-Ες, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.

   Η αναγκαιότητα κι επικαιρότητα του σοσιαλισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός μόνο έλυσε και πριν πολλές δεκαετίες σημερινά άλυτα προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια εργατικές λαϊκές οικογένειες.

   Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό – φασισμό, φέρνει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, σε όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων.”

Sorry, the comment form is closed at this time.