ΒΟΥΛΗ: Προγραμματικές Δηλώσεις (Ομιλίες Δημήτρη Κουτσούμπα και Χρήστου Κατσώτη)

   Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, η δύναμη που οργανώνει την πάλη για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, ο σοσιαλισμός, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

   Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε με αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ, όπως δεν περίμενε με αγωνία και η Κομισιόν για να ανακοινώσει τις συστάσεις της στις 8 Ιούλη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει μεγάλη δυσκολία να περάσει την πολιτική της στη Βουλή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και προβάλλουν το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει με την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόσθεσε ότι έχουν κοινό στόχο ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, που ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτηθούν εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δήλωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει μια ακόμη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

   Στην ένταση της επίθεσης στις εργασιακές και κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων και από την κυβέρνηση της ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 21 Ιούλη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

   Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία αυταπάτη, καμία αναμονή και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης του λαϊκού κινήματος.

Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Κατσώτη.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.