ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Σήμα κινδύνου» για την άσχημη κατάσταση της πυροπροστασίας στην Αττική

Posted by lsilioupolis στο 03/05/2019

   Σε εκδήλωση στην Καισαριανή παρουσιάστηκαν οι θέσεις για την αντιπυρική προστασία στην Αττική.

   Την ανάγκη για τη μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση στο μέτωπο της πυροπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης ανέδειξε η χτεσινή εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με θέμα τις θέσεις της για την αντιπυρική προστασία στην Αττική, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Καισαριανής. Κι αυτό γιατί, όπως αναδείχθηκε από τις ομιλίες, παραμένουν οι τεράστιες και εγκληματικές ελλείψεις με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ), κι ενώ ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι.

   Η εκδήλωση ήταν ένα ακόμα «σήμα κινδύνου» που εκπέμπει το ΚΚΕ, καλώντας το λαό από τη μία να είναι σε ετοιμότητα και από την άλλη να κάνει κριτήριο ψήφου του την πολύ άσχημη κατάσταση στην πυροπροστασία, στην πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων καταστάσεων.

   Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, μίλησαν οι Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Την εκδήλωση συντόνισε ο Θύμιος Τσούνας, ανθυποπυραγός ε.α. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

   Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης, Βαγγέλης Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, Άννα Βασιλάκη και Κώστας Παπασωτηρίου, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και εκ νέου υποψήφιος, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής Γιώργος Σοφιανόπουλος και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την Καισαριανή και άλλες πόλεις.

Επικίνδυνη η κατάσταση και φέτος λόγω των τεράστιων ελλείψεων

   Ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε τη διαχρονική έγνοια του ΚΚΕ για αυτά τα ζητήματα, που δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο. Όπως είπε, «και για αυτήν την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά, έχουμε την εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων καταστάσεων».

   Θύμισε τις προειδοποιήσεις του Κόμματος τον Μάη του 2018 για την πολύ άσχημη κατάσταση στην αντιπυρική προστασία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τότε καθησύχαζε το λαό ότι «όλα ήταν έτοιμα και ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε».

   Υπογράμμισε ότι φέτος «διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και βαράμε ξανά καμπάνα! Ο φετινός βροχερός χειμώνας που συνεχίζεται και την άνοιξη μέχρι και στις μέρες μας, «έθρεψε» για τα καλά τη βλάστηση, όπως πέρσι, στις δασικές περιοχές. Η απουσία προληπτικών παρεμβάσεων και μέτρων φύλαξης στα δασικά οικοσυστήματα επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία, σε ένα νομό που συγκαταλέγεται στις πλέον πυρόπληκτες περιοχές και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυξημένα τα μέτρα φύλαξης και πρόληψης.

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέου φορέα αντιμετώπισης καταστροφών και τη χρηματοδότησή του με 500 εκατομμύρια ευρώ.

   Λόγια δηλαδή για να ξεχαστεί η καταστροφή και να πάμε παρακάτω περιμένοντας την επόμενη. Τον προηγούμενο μήνα, όμως, στην έδρα του ΝΑΤΟ βραβεύτηκε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, από την Μέρκελ, τον Τραμπ».

   Παράλληλα, ο Γ. Πρωτούλης ανέδειξε, μέσα από στοιχεία του προϋπολογισμού, τις μεγάλες ελλείψεις του μηχανισμού πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές, μηχανολογικό και ατομικό εξοπλισμό.

   Στάθηκε ιδιαίτερα στις βαριές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας ανάμεσα σε άλλα στην υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πολιτική της ΕΕ, με τη λογική «κόστους – οφέλους», στην ιδιωτικοποίηση τομέων πυροπροστασίας κ.λπ.

   Τέλος, ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως μεταξύ άλλων για την οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης, που πρέπει να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους, μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης για καμία εμπλοκή των ιδιωτών, για ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό με καθορισμένους ρόλους για το Πυροσβεστικό Σώμα και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κρατικά όργανα. Για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων με σταθερές εργασιακές σχέσεις και να μονιμοποιηθούν οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι εποχικοί για την πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία.

   Ο Γ. Πρωτούλης κατέληξε λέγοντας: «Την επομένη των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ. Ο λαός μας μπορεί να έχει στο πλάι του περισσότερους εκλεγμένους με το ΚΚΕ, περισσότερους ανυποχώρητους αγωνιστές για την προστασία των λαϊκών οικογενειών, των λαϊκών περιουσιών, των δασών, της φυσικής μας κληρονομιάς.

   Στις ερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε αταλάντευτα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια για να περάσουμε στην αντεπίθεση».

Sorry, the comment form is closed at this time.