ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πραγματοποιήθηκε νέα παρέμβαση Σωματείων και Φορέων της Ηλιούπολης στην ΕΤΑΔ

Posted by lsilioupolis στο 18/01/2019

   Πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιανουαρίου, η δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση των Φορέων της πόλης, στα γραφεία της ΕΤΑΔ, με αιχμή τον αγώνα να μην εμπορευματοποιηθεί η Δημόσια Γη στην Ηλιούπολη, να περάσει στον Δήμο, να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της.

   Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα η προσπάθεια της διοίκησης της ΕΤΑΔ να αποτρέψει την κινητοποίηση, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα που οι Φορείς είχαν ορίσει την κινητοποίηση τους, θα συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΤΑΔ και δεν θα μπορούσε να μας δεχτεί!!!

   Οι φορείς έκαναν καθαρό ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, απαιτώντας να συναντηθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους στην Ολομέλεια της Διοίκησης.

   Η Αντιπροσωπεία τους τελικά έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο κ. Πολύζο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τερζάκη.

   Στην έναρξη της συνάντησης, η διοίκηση της ΕΤΑΔ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας, ότι ήρθε αίτημα της Δημοτικής Αρχής να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που θα γίνει για το θέμα, στις 28 Γενάρη και το όποιο έκανε αποδεκτό η ΕΤΑΔ. Τα έγγραφα που διακινήθηκαν μεταξύ Δημοτικής Αρχής και ΕΤΑΔ δείχνουν ότι η συνεννόηση μεταξύ τους έγινε, λίγη ώρα πριν την έναρξη της κινητοποίησης των Φορέων. Από αυτή την άποψη – αν μην τι άλλο – η παρέμβαση μας φαίνεται ότι έπαιξε τον ρόλο της…

   Με βάση αυτή την ενημέρωση, η αντιπροσωπεία κάλεσε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, να μην προσέλθουν στην πόλη μόνο για να απαντήσουν στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των 4 δημοτικών χώρων, που έχει πρόσφατα αιτηθεί. Η αντιπροσωπεία των Φορέων τους έκανε καθαρό ότι ο λαός της πόλης δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από το κύριο αίτημα του, ότι η δημόσια γη που κατακτήθηκε με λαϊκούς αγώνες θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και των κάτοικων της που είναι πολλές και προκλητικά ανικανοποίητες από κυβέρνηση και ΕΤΑΔ.

   Τους έγινε επίσης καθαρό ότι λαός και οι φορείς της πόλης δεν θα δεχτούν ως τετελεσμένο   αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας γης που ξεκίνησε η ΕΤΑΔ, με αρχή τα δυο οικόπεδα στην επιχείρηση “Έξη” και τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, πλάι στο ΙΚΑ.

    Δεν σώσαμε την δημόσια γη, όπως ανέφεραν, από τους καταπατητές και την αδιαφορία του κράτους, για να την παραδώσουμε στην επιχειρηματικότητα του Υπερταμείου και τους “δανειστές”.

   Τέλος η αντιπροσωπεία των φορέων επέστησε τις μεγάλες πολιτικές, διοικητικές και  ποινικές ευθύνες των παραγόντων της ΕΤΑΔ και του αρμόδιου υπουργείου γιατί έχουν επιτρέψει μέχρι και σήμερα στους κληρονόμους των Νασταίων καταπατητών, να πλιατσικολογούν παρανόμως με τα ακίνητα στο Οικοδομικό Τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας και της Κάτω Ηλιούπολης (Πλ. 25ης Μαρτίου) ακόμη και σήμερα,10 μήνες μετά, την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.

   Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ υπερασπιζόμενοι τον επιχειρηματικό χαρακτήρα και τους …σκοπούς της ΕΤΑΔ, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία ότι, το μόνο αίτημα που έχουν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, είναι το αίτημα για τους 4 χώρους (Χαλικάκι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τα δυο οικόπεδα εκατέρωθεν του ΙΚΑ) και δεν έχουν κάτι να πουν για τις άλλες ανάγκες της πόλης που ανέδειξαν οι φορείς αφού, όπως δήλωσαν, δεν έχουν άλλο αίτημα από την μεριά του Δήμου επίσημα.

   Για δε το ζήτημα της νομής, από τους απόγονους των καταπατητών, των καταστημάτων στο Οικοδομικό Τετράγωνο στην Κεντρική Πλατεία, είτε επέδειξαν άγνοια (πρόεδρος κ. Πολύζος), είτε ψέλλισαν ασάφειες για “νομικά κωλύματα που μπορεί να υπάρχουν” (διευθύνων σύμβουλος κ. Τερζάκης).

   Και οι δυο, με τον λόγο και την στάση τους, επιβεβαιώνουν ότι εδώ έχουμε μια σαφώς γκρίζα ζώνη για την οποία κανένας δεν παίρνει ευθύνη και που έχει πια κακοφορμίσει τόσο, που …βρωμάει προκλητικά!!!

   Το επόμενο Αγωνιστικό Ραντεβού για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας στην πόλη μας ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ  το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει 28 Γενάρη 6.30 μμ,  με την παρουσία του Προέδρου της ΕΤΑΔ.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί !!!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.