Παρέμβαση του Υπερταμείου στο ΣτΕ για τα μνημεία που… εξαιρούνταν!!!

   Το Υπουργείο Οικονομικών, Σεπτέμβρη 2018, απαντώντας στις καταγγελίες του Συλλόγου Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) και άλλων πόλων, φορέων και δήμων, για την εκχωρήσει 10.000 δημοσίων εκτάσεων στο Υπερταμείο και από τις οποίες 2 χιλιάδες τουλάχιστον αφορούσαν αρχαιολογικούς χώρους, χώροι πολιτισμού, βιότοποι, προστατευόμενες εκτάσεις, πλατείες και στάδια κλπ δήλωνε με ανακοίνωσή του, ότι από τη μεταβίβαση εξαιρούνται αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδροβιότοποι, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι και αμιγώς δασικές εκτάσεις.

   Και προσέθετε επίσης, ότι η υπουργική απόφαση δεν σημαίνει αυτομάτως τη μεταφορά των ακινήτων αυτών από το δημόσιο στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ, καθώς θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι.

   Για το ζήτημα έγινε παρέμβαση στο ΣτΕ από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων, τον Δήμαρχο Πάτρας και Σπαρτής και η οποία συζητιέται τις επόμενες μέρες. Και εδώ έρχεται μια ακόμη έκπληξη όπως μας ενημερώνει με καταγγελία του και πάλι ο Σύλλογος Αρχαιολόγων.

   Το «Υπερταμείο» (ΕΕΣΥΠ) άσκησε παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ για την προσφυγή που είχαν κάνει οι παραπάνω φορείς!!!

   Από την παρέμβαση του Υπερταμείου στο ΣτΕ καταλαβαίνουμε ότι η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών του Σεπτέμβρη δεν ήταν παρά ένα ψέμα. Η δημόσια γη και μαζί της η πολιτιστική κληρονομία παραμένει ως ενέχυρο των δανειστών και του ταμείου τους…

   Από τις παραπάνω εξελίξεις είναι φανερό ότι δεν γλυτώνει ούτε  και η δημόσια γη στην πόλη μας.

   Καταλαβαίνει άραγε κάτι από τις παραπάνω εξελίξεις η Δημοτική Αρχή ή θα συνεχίζει ακόμη να σιωπά και να ποιεί την Νήσσα παρέα με τον κ. Κοκοτίνη του ΣΥΡΙΖΑ???

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.