Ο Νίκος Σοφιανός στον «ΣΚΑΪ» Κατήγγειλε την άγρια φοροληστεία κυβέρνησης και δήμων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών (VIDEO)

   Την άγρια φοροληστεία που επιβάλλουν στις λαϊκές οικογένειες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και οι δήμοι κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Κυριακής 23 Δεκέμβρη.

   Υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει νέους φόρους επιπλέον 1 δισ. ευρώ, ενώ 200 επιπλέον εκατομμύρια φόροι επιβάλλονται και από τους δήμους. Είναι ένα θέμα, υπογράμμισε, που δεν το θίγουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στις τοπικές εκλογές, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα το αναδείξει γιατί είναι ένα κρίσιμο ζήτημα κι έφερε ως παράδειγμα το Δήμο της Αθήνας όπου οι δημότες πληρώνουν πάνω από 300 εκατομμύρια φόρους για την πόλη.

   Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και τη συζήτηση που έχει προκύψει για το αν θα τον εισπράττει το κράτος ή οι δήμοι, επισήμανε ότι το κύριο είναι όχι ποιος θα τον εισπράξει, αλλά να καταργηθεί γιατί είναι άδικος και πλήττει τις λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν για τα σπίτια τους. 

   Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει γιατί στόχος της είναι, κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ και της ΕΕ, η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της αναχαίτισης της επιρροής της Ρωσίας στα Βαλκάνια, ενώ περιλαμβάνει και σπέρματα αλυτρωτισμού, επικίνδυνα για την ευρύτερη περιοχή.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.