ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η πρόταση του ΚΚΕ και για την Υγεία είναι η μόνη ρεαλιστική γιατί είναι φιλολαϊκή.

Posted by lsilioupolis στο 18/03/2018

   Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, όπου φιλοξένησε την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις ΑμεΑ και οι ΚΟΒ Υγείας – Πρόνοιας του ΚΚΕ στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων αγωνιστικής δράσης του Κόμματος.

   Ανοίγοντας την εκδήλωση η Κατερίνα Βεζύρη, γραμματέας της ΚΟΒ Πρόνοιας Νοτίων, σημείωσε ότι η φετινή χρονιά, είναι μια χρονιά εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και αφορμή για να συζητηθεί όσο το δυνατόν πλατύτερα με τον κόσμο το πρόγραμμα του Κόμματος, η τακτική και η στρατηγική του, για το γεγονός ότι ο καπιταλισμός μπορεί να ανατραπεί, η εργατική τάξη μπορεί να ζήσει καλύτερα. Όπως είπε, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία κανείς δεν θα αγωνιά για το αν θα έχει δουλειά, κανείς δεν θα φοβάται μην αρρωστήσει, κανένας γονιός δεν θα ανησυχεί αν το με ειδικές ανάγκες παιδί του θα έχει το σχολείο που του αξίζει και αν θα μπορεί να ζήσει μια ζωή καλύτερη από τη δική του, γιατί θα μπορεί.

   Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των θέσεων του ΚΚΕ τόσο για τα θέματα Υγείας – Πρόνοιας, όσο και ενημέρωση για τις επικίνδυνες εξελίξεις που τρέχουν. Για όλα αυτά μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που αρχικά αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Υγείας και ανέδειξε τη ρεαλιστική και φιλολαϊκή πρόταση του Κόμματος, η οποία προβάλει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Φάρμακο και Υγεία, την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας σε όφελος του λαού, για την οποία όμως απαιτούνται «σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού με αποκλειστικό οδηγό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». Σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάσσονται και οι σημερινές προτάσεις για άμεση ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

   Αναφέρθηκε ακόμα στην υπόθεση «Novartis», υπογραμμίζοντας ότι αν δεν φύγει από τη μέση το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους θα συνεχίσει να υπάρχει νόμιμη και παράνομη διαφθορά. Σχετικά με τα ΑμεΑ και τον «εκσυγχρονισμό» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για το σύστημα απονομής των προνοιακών παροχών, τόνισε ότι είναι στην κατεύθυνση υλοποίησης της πολιτικής της ΕΕ οι ελάχιστες παροχές, επιπέδου φτωχοκομείου.

   Τέλος, αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις και την τουρκική επιθετικότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να τη δούμε ξεκομμένη από τις υπόλοιπες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου «ψήνονται» οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

   Ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη επί σκηνής με το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ και η βραδιά έκλεισε με γλέντι και δημοτικά τραγούδια από τον κλαρινιτζή Κώστα Καντζιλιέρη.  

Διαβάστε εδώ: Αποσπάσματα της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Sorry, the comment form is closed at this time.