ΚΚΕ: Εχθρική πράξη απέναντι στο εργατικό κίνημα και την εργατική τάξη η διάταξη για την απεργία (VIDEO)

   Την απόσυρση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου και της διάταξης για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία ζήτησε ευθύς εξαρχής το ΚΚΕ κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου-μαμούθ στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. «Εχθρική πράξη απέναντι στο εργατικό κίνημα και την εργατική τάξη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τη διάταξη για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία που -όπως είπε- αναδεικνύει το ταξικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής.

   Μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, τόνισε ότι είναι υπονομευτική η στάσης της κυβέρνησης απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ξεκινάει το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία», που είναι «ο διακαής πόθος βιομηχάνων και τραπεζιτών» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΕΒ απαιτεί και η κυβέρνηση νομοθετεί», όπως έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ανέδειξε τη στήριξη που παρέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και οι κυβερνητικές και εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που «δεν παίρνουν απόφαση για απεργία» και «βάζουν πλάτη σε αυτές τις επιδιώξεις». Απαίτησε από την κυβέρνηση «να την αποσύρει όσο είναι νωρίς» την επίμαχη διάταξη, σημειώνοντας ότι θα έχει το ίδιο τέλος με ανάλογες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν.

   Τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι «μέρος και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» και σημείωσε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας ότι μόνο εφόσον αφαιρεθούν εργατικά δικαιώματα και είναι φτηνή η εργατική δύναμη από την καπιταλιστική κρίση, θα περάσουμε στην καπιταλιστική ανάπτυξη και πως αυτό δείχνει ότι εχθρός του λαού είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Αναφερόμενος στις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στο δημόσιο, σε αορίστου. Πως θωρακίζει τους πλειστηριασμούς και ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι το τελευταίο βήμα για την απελευθέρωση της Ενέργειας, που θα είναι φτηνή για τους επιχειρηματικούς ομίλους και πανάκριβη για το λαό. Για το Κτηματολόγιο σε συνδυασμό με τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι θα γίνει χοντρό παιχνίδι με τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια και έκανε λόγο για «καζινοποίηση της Ελλάδας». Για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση ανέφερε ότι είναι απαίτηση του ΣΕΒ.

   Έκανε ειδική αναφορά στα επιδόματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάνει αναδιανομή της φτώχειας από τους λιγότερους φτωχούς στους περισσότερο φτωχούς, καλλιεργώντας ψευδείς διαχωριστικές γραμμές και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ότι για τη φτώχεια φταίνε τα μεσαία εισοδήματα, για να κρύψει ότι όχι μόνο έχει αφήσει στο απυρόβλητο, αλλά δίνει και νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Τόνισε ότι το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για το εργατικό κίνημα, τη χρονιά που συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.