ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑ Καταγγέλλει όργιο εκβιασμών σε εργαζόμενους σε σουπερ μάρκετ να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές

   «Όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας» από την εργοδοσία στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Αττικής, ώστε οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο κλαδικό «Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ» που έχουν στήσει οι εργοδότες, καταγγέλλει η παράταξη τηςΔημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

   Όπως τονίζει, το συγκεκριμένο σωματείο είναι μηχανισμός ακριβώς όπως οι «Ενώσεις Προσώπων» που στήνουν οι εργοδότες σε διάφορες επιχειρήσεις για να εκβιάσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καταργούν δικαιώματα, για να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

   Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΕΚΑ αναφέρει:

   «Η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας που ασκείται από την εργοδοσία στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της Αττικής, ώστε οι εργαζόμενοι να πάνε με το στανιό να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μηχανισμό με την επωνυμία «κλαδικό σωματείο εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ» που έχουν στήσει οι εργοδότες, αξιοποιώντας προϊσταμένους και διευθυντές αλλά και τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

   Είναι μηχανισμός ακριβώς όπως οι «Ενώσεις Προσώπων» που στήνουν οι εργοδότες σε διάφορες επιχειρήσεις για να εκβιάσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καταργούν δικαιώματα, για να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να δεχτεί τη μεθοδευμένη κατάργηση των σωματείων και την αντικατάστασή τους από τις εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων». Πρέπει καθαρά να πάρει θέση.

   Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αηδιασμένοι από τους εκβιασμούς κατήγγειλαν στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τις πιέσεις που δέχονται για να πάνε να ψηφίσουν. Αναφερόμαστε σε «ψηφοφορία»-παρωδία, που οι εργοδοσία επιχείρησε να κάνει εν κρυπτώ, με εκλογοαπολογιστική συνέλευση «μαϊμού», χωρίς μητρώα και καταστάσεις μελών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που προσέρχονται στην κάλπη αποτελούν «νέες εγγραφές», που τα ονόματά τους γράφονται σε λευκές κόλλες αναφοράς, που δεν δίνονται αντίγραφα στους συνδυασμούς και που πολύ εύκολα όποιος θέλει μπορεί το ίδιο βράδυ να τις αλλάξει. Αυτά σε ένα σωματείο που κανείς, πλην της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζει την ύπαρξή του, αφού το φάντασμα αυτό δεν βγάζει ανακοινώσεις, δεν κάνει παρεμβάσεις, δεν έχει ούτε τηλέφωνα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Και όμως, εμφάνισε στις τελευταίες αρχαιρεσίες 5.200 ψηφίσαντες!!!!!

   Ούτε λόγος φυσικά να γίνεται για τους διευθυντές και τους προϊσταμένους που «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασαν στο σημείο να φέρουν το διευθυντή προσωπικού μεγάλου μονοπωλιακού ομίλου με χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίσει!!! Ο κυνισμός και η ξετσιπωσιά ξεπερνά κάθε όριο, όταν βλέπεις όλες αυτές τις καταστάσεις, όταν βλέπεις τους εργαζόμενους να οδηγούνται στην κάλπη από τον προϊστάμενο και το διευθυντή μπροστά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, μπροστά στον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚΑ. Δεν μας ξενίζει φυσικά τέτοιο, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο άλλωστε. Όμως, είναι αυτό που καμιά φορά λέει ο λαός μας «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

   Η ΔΑΣ κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΑ σε έκτακτη συνεδρίαση, γιατί δεν μπορεί όλη αυτή η κατάσταση να συνεχίσει να εξελίσσεται και μάλιστα με την παρουσία στελεχών της διοίκησης του ΕΚΑ. Η μόνη παράταξη που δεν έκανε δεκτή αυτή την πρόταση είναι η ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ/Φωτόπουλος) και ο πρόεδρος του ΕΚΑ, που είναι μέλος της, αρνείται να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ. Αυτό και μόνο λέει πολλά!

   Καλούμε τους συνδικαλιστές και τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ να καταδικάσουν αυτό το όργιο πιέσεων και εκβιασμών. Να απαιτήσουν την άμεση συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΑ».

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.