ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

……………..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!……………

  • Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
  • Αθάνατο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη
  • ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Να το περίφημο «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» της ΕΕ!!!

Posted by lsilioupolis στο 20/09/2016

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου στη συζήτηση για τα εργασιακά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Νέες μειώσεις μισθών, ενεργό γήρανση, δηλαδή δουλειά μέχρι τα γεράματα, και γενίκευση της ευελιξίας της εργασίας είναι μερικά από αυτά που προτείνει η ΕΕ, την ίδια ώρα που χαρίζει απλόχερα προνόμια στο κεφάλαιο, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για τις «κατευθυντήριες γραμμές των πολιτικών απασχόλησης των κρατών μελών» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Είναι αποκαλυπτικές οι διαπιστώσεις στην έκθεση για την απασχόληση. Διατήρηση της ανεργίας σε ανησυχητικά επίπεδα και αύξησή της, όπως άλλωστε, ομολόγησε το πρωί και ο κ. Γιούνκερ. Αντί για μείωση όπως ήταν ο στόχος των επίσημα φτωχών, αύξησή τους κατά 5 εκατομμύρια. Το ¼ του πληθυσμού της Ένωσης, 120 εκατομμύρια άνθρωποι, απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια, ενώ 1 στα 4 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο.

Τι προτείνει η έκθεση; Το βλέπουμε και στην Ελλάδα όπου η αξιολόγηση του τρίτου «αριστερού» μνημονίου θα φέρει και νέα μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, υπονομεύοντας συλλογικές συμβάσεις και συνδέοντας το μισθό με την παραγωγικότητα, όπως λέει και το «ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο».

Ήδη το επίδομα ανεργίας αντί για τους ανέργους δίνεται ζεστό χρήμα στους εργοδότες. Άλλωστε, την ανεργία την αξιοποιείτε για να δώσετε περισσότερα στο κεφάλαιο.

Προτείνετε μείωση φορολογίας της εργοδοσίας και τους φόρους ποιος θα τους πληρώσει; Ο λαός. Προτείνετε ενεργό γήρανση, δηλαδή δουλειά μέχρι το θάνατο.

Προτείνετε – άκουσον, άκουσον, εν έτει 2016, ύψος σύνταξης στο όριο της φτώχειας, ενώ για τους νέους γενίκευση της ευελιξίας της εργασίας, κινητικότητα, δηλαδή μετανάστευση. Και τέλος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που δεν είναι κοινωνική ευαισθησία, αλλά πίεση όλων των μισθών προς τα κάτω.

Μόνο μια σχεδιασμένη οικονομία στη βάση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών και όλων των δυνατοτήτων μπορεί να δώσει λύση και αυτό εναπόκειται στην πάλη των λαών και την ανατροπή αυτού του συστήματος».

 

17/09/2016 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: