Κάλεσμα αγώνα σε όλες τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, με αφορμή το Ασφαλιστικό

kke κλασικοΜε προκήρυξη – ανακοίνωση, που μοιράζεται στις κινητοποιήσεις και τους τόπος δουλειάς, το Κόμμα καλεί το λαό, σαν μια γροθιά με τη συμμαχία του, να δώσει αγωνιστική απάντηση.

 

Κάλεσμα σε όλες τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις να συναντηθούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία των χώρων δουλειάς και των κλάδων, στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, στα αγροτικά μπλόκα, στους χώρους νεολαίας, στους συλλόγους του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, στις λαϊκές γειτονιές, απευθύνει το ΚΚΕ. Και με σχετική προκήρυξη – ανακοίνωση που μοιράζεται αυτό το διάστημα στις κινητοποιήσεις, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, τονίζει πως η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να γίνει αφορμή, ώστε ο λαός σαν μια γροθιά, με τη συμμαχία του, να δώσει αγωνιστική απάντηση.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα του Κόμματος τονίζεται, ανάμεσα σε άλλα:

«Κανείς δεν μένει έξω από τη νέα σφαγή!

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

• Μείωση των συντάξεων, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

• Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ. Πρόκειται για προνοιακό επίδομα, που μόνο αυτό θα εγγυάται το κράτος και θα μπορεί να μειώνεται με την επιβολή πρόσθετων κριτηρίων (εισόδημα, πορεία της οικονομίας κ.λπ.), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

• Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 67 χρόνια, για πλήρη σύνταξη εθνική και αναλογική, με τάση παραπέρα αύξησης.

• Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.

• Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες. Οι μειώσεις, που διαφημίζει η κυβέρνηση για ορισμένες κατηγορίες, θα είναι κενό γράμμα, αφού η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη και τα χαράτσια, χωρίς καμιά δυνατότητα αποπληρωμής, ενώ αυτές οι εισφορές θα αντιστοιχούν σε ακόμη χαμηλότερες συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

• Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.

• Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με στόχο τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξομοίωση προς τα κάτω.

• Κατάργηση του ΕΚΑΣ και εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.

Οχι στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τις άθλιες τακτικές και επιχειρήματα που αξιοποίησαν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Προκαλεί, όταν λέει ότι εξασφαλίζει την «προστασία των αδυνάτων», τη στιγμή που πετσοκόβει ΕΚΑΣ, αναπηρικές συντάξεις, που καθιερώνει μια εθνική σύνταξη πείνας 384 ευρώ, την οποία, με τα σημερινά δεδομένα ανεργίας και ημιαπασχόλησης, θα παίρνει η πλειοψηφία των εργαζομένων. Η «κοινωνική δικαιοσύνη» της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.

Η κυβέρνηση, την ώρα που διαλαλεί ότι δεν κόβει συντάξεις, έχει ήδη μειώσει την κύρια σύνταξη κατά 2% μέσω των κρατήσεων «υπέρ Υγείας» και εφαρμόζει νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, με μειώσεις στην κύρια σύνταξη κατά 2% – 3%. Ενώ μειώνει κατά 1,8 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Ποιος φταίει για τα ελλείμματα στα Ταμεία;

Οσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το Ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία. Πάνω από 100 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας προς τα Ταμεία, οι ζημιές από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI κ.λπ. Με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα Ταμεία έχασαν μέχρι 1,5 δισ. ευρώ.

Κρύβουν ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη!

Κανείς να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που θέλουν να ξεπλυθούν για την αντιλαϊκή πολιτική τους, ενώ αυτοί έστρωσαν το δρόμο, που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση. Μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που περιέχει τις δεσμεύσεις που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση.

Κάνουν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση, ενισχύουν ουσιαστικά την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν σηματοδοτεί αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αλλά από τη σκοπιά του κεφαλαίου. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διεκδικούν συμμετοχή σε μια νέα κυβέρνηση, για να υπάρχει ένα πιο ισχυρό κυβερνητικό μπλοκ, που θα εφαρμόσει πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η Χρυσή Αυγή, παρά τη φραστική καταγγελία των μέτρων, στην πράξη αποδεικνύεται γνήσιος στυλοβάτης του συστήματος, της πλουτοκρατίας. Στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δουλεμπορικά γραφεία, επιτίθεται σε αγωνιστές εργαζόμενους και μετανάστες. Στηρίζει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, τα κέρδη του κεφαλαίου.

Είμαστε σε πόλεμο! Θα παραδοθούμε ή θα πολεμήσουμε;

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση να γίνει η αφορμή, ώστε ο λαός σαν μια γροθιά, με τη συμμαχία του, να δώσει αγωνιστική απάντηση.

Το ΚΚΕ καλεί όλες τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, να συναντηθούμε στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία χώρων δουλειάς και κλάδων, στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, στα αγροτικά μπλόκα, στους χώρους νεολαίας, στους συλλόγους του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, στις λαϊκές γειτονιές.

Σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, αν δεν είχαν γίνει οι αγώνες που έγιναν, για τους οποίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «ζητάνε συγνώμη» από τον Γιαννίτση. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της ταξικής συσπείρωσης συνδικάτων, ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, του ΠΑΜΕ.

Για την ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, με τη σημερινή πρώτη μορφή της ως ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα. Το ΚΚΕ σε καλεί σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Να παλέψουμε για:

• Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.

• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50, αντίστοιχα, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες Ασφάλισης. Με 9.000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

• Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.

• Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

• Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.

• Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα!

Πολλοί εργαζόμενοι ρωτάνε αν έχουν γίνει πουθενά όλα αυτά. Απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι έχουν γίνει!

Η Ιστορία δείχνει ότι αυτά τα δικαιώματα ήταν αυτονόητα εκεί που στο επίκεντρο ήταν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.

Αυτές ήταν οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών στις σοσιαλιστικές χώρες.

Η ασφάλιση, η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν αποκλειστική υποχρέωση του κράτους, χωρίς δαπάνη των εργαζομένων. Από τη δεκαετία του 1920 στη Σοβιετική Ενωση τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης διαμορφώνονταν στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 έτη για τις γυναίκες.

Κάτω από την πίεση των σοσιαλιστικών χωρών και των σκληρών ταξικών αγώνων στον καπιταλιστικό κόσμο, κάποια από αυτά μπόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια να τα γευτούν και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Υπάρχει λύση και προοπτική στο δρόμο της ανατροπής!

Το ΚΚΕ σού δίνει το χέρι. Ελα στο δρόμο της ανατροπής!

Σ ‘ αυτόν το δρόμο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτέλεσμα, να βάζει εμπόδια, να διεκδικεί βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Και αυτήν τη δύναμη δεν την έχει ακόμη δοκιμάσει ο λαός.

Μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Να αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό, ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση – διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους.

Μόνο έτσι μπορεί να μπει τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο. Tο πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι: Συναίνεση και ανοχή στη σφαγή ή οργάνωση της πάλης για την ανατροπή;»

Ολόκληρο το Τετρασέλιδο ΕΔΩ

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: