Μαχητικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε η μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην Ηλιούπολη

Μαχητικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε η μαζική και δυναμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Φλέμινγκ, στην Ηλιούπολη, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους, η ομιλήτρια υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν χρειάζεται να προβλέψουμε, αφού ξέρουμε με λεπτομέρειες τον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Θα είναι το τρίτο μνημόνιο, ενώ θα ισχύουν όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.

Ανάμεσα σε άλλα και σχολιάζοντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι στην πραγματικότητα δεν πρόδωσε το πρόγραμμά του, αφού «το ίδιο το πρόγραμμά του, η γενική πολιτική γραμμή του, από την αρχική μορφή του το 1991 έως σήμερα, τον οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και όχι μόνο».

«Το καθοριστικό ψέμα των άλλων κομμάτων, πρόσθεσε, δεν ήταν αυτή ή η άλλη υπόσχεση, αλλά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη ωφελεί εξίσου την εργατική τάξη και την αστική, ωφελεί εξίσου τα μονοπώλια και τον εργαζόμενο λαό (…) Καθοριστικό ψέμα αποτελεί η θέση ότι δεν είναι εφικτή η πολιτική ρήξης και ανατροπής. Ότι χωρίς εργατική, λαϊκή εξουσία είναι δυνατόν ο λαός να γνωρίσει κοινωνική ευημερία».

Κοροϊδία το «παράλληλο πρόγραμμα»

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε επίσης στα περιβόητα ισοδύναμα μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει το «παράλληλο πρόγραμμα» όπως λέει, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κοροϊδία, ενώ έφερε ως παράδειγμα τέτοιου «αντισταθμίσματος» την κατάργηση της εισόδου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία που ακολουθήθηκε από αύξηση των εισφορών υγείας στις συντάξεις, επιφέροντας νέες μειώσεις.

Αναφερόμενη στο νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη ΛΑΕ, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι δεν έβγαλε άχνα για την μέχρι τώρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα για τη δεδομένη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους όρκους πίστης στον ΣΕΒ, την υπηρέτηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης κλπ. Ξεσηκώθηκαν μόνο όταν έγιναν πιο γνωστοί ως υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, τόνισε. Για όλη την πορεία των στελεχών που συγκροτούν τη ΛΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για είκοσι και παραπάνω χρόνια χαϊδεύουν το Συνασπισμό, υποτάχθηκαν στη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και χειροκρότησαν την αντεπανάσταση, λοιδόρησαν το κομμουνιστικό κίνημα».

Με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες

Η Αλ.Παπαρήγα με αφορμή το σύνθημα του ΚΚΕ για τις εκλογές, τόνισε ότι ο δρόμος της ανατροπής αφορά και το σήμερα και το αύριο λέγοντας: 

«Είναι πορεία πάλης, διεκδίκησης, βελτίωσης στη ζωή του λαού, των νέων ηλικιών, των παιδιών και αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων.

Ανατροπή είναι να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη και οι κοινωνικοί της σύμμαχοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, να καταργηθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία, να γίνει αυτή λαϊκή περιουσία, να διαμορφωθεί ένας ανώτερος τρόπος οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο…».

«Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη» τόνισε κλείνοντας και πρόσθεσε: «Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη ανατροπής. Το θέμα είναι να αξιοποιηθεί και το όπλο της κάλπης του Σεπτέμβρη, ώστε να δυναμώσει το όπλο του αγώνα.

Καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της συμμετοχής και στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή και αλλού. Με το ΚΚΕ στην κάλπη, με το ΚΚΕ στους αγώνες, με τη Λαϊκή Συμμαχία που στηρίζει το ΚΚΕ στον αγώνα, για τα άμεσα, τα καθημερινά μα και στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: