Απίστευτοι: Με ευχές και κηρύγματα στις εκκλησίες προσπαθούν να προστατέψουν τα δάση!!!

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού.

Το αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών.

Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ).

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και συνέβη!!! Στις 3 Ιούλη 2015 ο Ριζοσπάστης είχε δημοσιεύσει το άρθρο «Λιγότερο αποτελεσματική και πολυδάπανη η δασοπυρόσβεση» που αναφέρεται σε σχετική έρευνα του απόστρατου υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Α. Γκουρμπάτση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις 2 Ιούνη προσπαθώντας να προλάβει την καταστροφή, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή «Για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας» και από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση βγαίνει το συμπέρασμα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποταγμένη πλήρως στις εντολές της ΕΕ, προσπαθεί με νουθεσίες στα καφενεία, με ευχές και κηρύγματα να προστατεύσει τα δάση, όπως αποδεικνύεται από την συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015.

Μπορείτε να διαβάστε εδώ ολόκληρη (τη συζήτηση στην Βουλή)

Έτσι φτάσαμε μια εβδομάδα μετά να ζούμε την καταστροφή των δασών σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

• Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας – πυρόσβεσης.

• Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

• Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κά).

• Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.

• Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.

• Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: