Προκλητική απάντηση της ΕΕ σε ερώτηση του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την Ουκρανική Κυβέρνηση

 

Προκλητική απάντηση της ΕΕ σε ερώτηση του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την Ουκρανική Κυβέρνηση.

 

Προκλητική είναι η απάντηση της Υπάτης Εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Φ Μογκερίνι στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την Ουκρανική κυβέρνηση.
Με απαράδεκτο τρόπο ισχυρίζεται στην απάντηση της ότι : «Η ΕΕ κατανοεί το δικαίωμα κάθε κράτους να διαμορφώνει την ιστορική του μνήμη, ιδίως όταν πρόκειται για ένα παρελθόν ολοκληρωτισμού».

Η απάντηση της Επιτροπής αποτελεί προκλητική δικαιολόγηση στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό της Ουκρανικής κυβέρνησης και των φασιστικών ορδών τύπου «Δεξιού τομέα» που τη στηρίζουν. Δίνει έγκριση και πράσινο φως στις δολοφονίες, τις απαγωγές, τις διώξεις, τις δίκες παρωδία σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας που έστησε μια κυβέρνηση που στήριξαν από την πρώτη στιγμή για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην περιοχή η ΕΕ , οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

΄Οσο κι αν κοπιάζει η ΕΕ και τα επιτελεία της, όσους τόνους λάσπης περί «ολοκληρωτισμού» κι αν ρίξει, η μνήμη του λαών που γνώρισαν την ανωτερότητα των κατακτήσεων του σοσιαλισμού δεν σβήνει. Πολύ περισσότερο ο σοσιαλισμός δεν εξισώνεται με το φασιστικό τέρας, γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί η ΕΕ.

Η υπεροχή του σοσιαλισμού αποτελεί καρφί στο μάτι των καπιταλιστών τη στιγμή μάλιστα που μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για τους λαούς στον καπιταλισμό που βρίσκεται σε βαθιά, ανεπίστρεπτη παρακμή. Δεν κρύβεται η κτυπητή αλήθεια ότι οι στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες καταπνίγονται και παραμένουν άλυτα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που ο σοσιαλισμός κατάφερε κι έλυσε όπως η ανεργία, η καθολική δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και τόσα ακόμα.

Απάντηση στον αντικομμουνιστικό ψέμα, στις κάθε είδους διώξεις και μεθοδεύσεις σε βάρος των κομμουνιστών, στην ιστορική διαστρέβλωση μπορούν να δώσουν μόνο οι λαοί, αναζητώντας την αλήθεια, διεκδικώντας με την πάλη τους την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε σύγκρουση με την ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό -κομμουνισμό, τη νιότη του κόσμου.

16/07/2015                                   Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: