Τα προβλήματα της Υγείας στο Δήμο Πετρούπολης έθεσε ο δήμαρχος Β. Σίμος στη συνάντησή του με τον Π. Κουρουμπλή

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε την Τετάρτη 15 Απρίλη ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για πλήρη λειτουργία των Ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και ειδικότερα για την απαραίτητη στελέχωσή του με όλες τις ειδικότητες ιατρών και για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Επίσης, τέθηκε το θέμα της αυτονομίας του πρώην ΙΚΑ από το αντίστοιχο των Αγίων Αναργύρων, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το δήμο τους, όσον αφορά την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των ιατρικών εξετάσεων.

Ο Π. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο ΠΕΔΥ Πετρούπολης και θα μεσολαβήσει για να φέρει σε επαφή το Δήμο Πετρούπολης με το διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Νικόλαο Καρβούνη, για να επιληφθεί της άμεσης διευθέτησης των αιτημάτων του δήμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πετρούπολης τονίζει: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια, με προοπτική τη δημιουργία πλήρους ανεπτυγμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, στελεχωμένο με επαρκή και μόνιμο προσωπικό. Διεκδικούμε ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: