Εισήγηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα: Οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στο Δήμο Ηλιούπολης. Υφιστάμενη κατάσταση – προοπτικές.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάρτη 2015 με θέμα: «Οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στο Δήμο Ηλιούπολης. Υφιστάμενη κατάσταση – προοπτικές», έγινε από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων η παρακάτω εισήγηση:

Κε πρόεδρε
Η κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και των ΝΠΔΔ λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι τραγική.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα και συνέχεια της πολιτικής των μη προσλήψεων, της μείωσης του μισθολογικού κόστους που διαχρονικά ακολούθησαν οι κυβερνήσεις και οι αιρετοί στους δήμους και εντάθηκε με την απαγόρευση που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στους δήμους.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά υπηρεσιών του δήμου και των ΝΠΔΔ με επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού να εκχωρούνται σε ΜΚΟ, μικροεργολάβους και εταιρίες ή να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες του δήμου.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει αντιμετωπίζουν την υπέρ εντατικοποίηση με διπλοβάρδιες (καθαριότητα), την πραγματοποίηση 6μερου (δημοτική συγκοινωνία, καθαριότητα κλπ), τη μη χορήγηση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, και όξυνση των επαγγελματικών ασθενειών.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού:

– Εργαζόμενοι που έχουν απομείνει αντιμετωπίζουν την υπέρ εντατικοποίηση με διπλοβάρδιες (καθαριότητα), την πραγματοποίηση 6μερου (δημοτική συγκοινωνία, καθαριότητα κλπ), τη μη χορήγηση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, και όξυνση των επαγγελματικών ασθενειών.

– Στη καθαριότητα ήδη τα προγράμματα από 10 έχουν γίνει 9, τα πλυντήρια για το πλύσιμο των κάδων βγαίνουν περιστασιακά μόνο όταν έχουμε εποχιακό προσωπικό, το ίδιο και οι 2 πρέσες που μάζευαν ογκώδη και κλαδιά, όσο για τον οδοκαθαρισμό των δρόμων δεν υπάρχουν οδοκαθαριστές ούτε για δείγμα.

– Στο συνεργείο αυτοκινήτων 3 είναι οι μηχανικοί που επισκευάζουν πάνω από 100 υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

– Η φύλαξη του γκαράζ γίνεται με εργαζόμενους (άλλων ειδικοτήτων) που καλύπτουν το 5μερο δύο βάρδιες και τις άλλες 2 μέρες της εβδομάδας 3 βάρδιες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν άδειες και τα ρεπό τους.

– Ακόμη χειρότερα στο τεχνικό συνεργείο όπου κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχουν καν όπως σιδεράς, ενώ έχουν απομείνει ένας ξυλουργός, ένας υδραυλικός(έτοιμος για σύνταξη), τρείς οικοδόμοι και τέσσερις μπογιατζήδες (οι 2 ένα βήμα πριν τη σύνταξη).

– Η ίδια τραγική κατάσταση και στο πράσινο με τους 12 δενδροανθοκόμους και τους 12 εργάτες να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις πλατείες, τα πάρκα τις νησίδες, τα κλαδέματα, τα αιτήματα των δημοτών, τα δημόσια και ιδιωτικά οικόπεδα.

– Στα ΚΕΠ εάν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι που έγιναν αορίστου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα άνοιγαν απόγευμα ούτε με το ένα άτομο που λειτουργούν τώρα.

– Στο ληξιαρχείο τώρα που η μία συνάδελφος γέννησε η άλλη έρχεται ακόμα και με πυρετό.

– Στους Παιδικούς σταθμούς το παιδαγωγικό προσωπικό είναι οριακό μιας και ανάσα δίνουν οι 12 εργαζόμενες αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις, οι 4 με τους προσωρινούς πινάκες του ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενες από το ΕΣΠΑ, ενώ χρέη μαγείρων σε κάποιους σταθμούς κάνουν οι λιγοστές καθαρίστριες αδυνατίζοντας την ίδια την καθαριότητα.

– Στο ΠΑΟΔΗΛ ήδη η καθαριότητα όλων των κτηρίων και των αθλ. Κέντρων ανατέθηκε σε εταιρεία για δεύτερη χρονιά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η κατάσταση παντού είναι παρόμοια.
Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη και για προσλήψεις που θα μπορούσε να είχαν γίνει.

Α. Έχουμε 59 εργαζόμενους στο δήμο και 12 στους παιδικούς σταθμούς που η πρόσληψη τους έχει παγώσει από 2009, παρόλο που αφορούν κρίσιμους τομείς υπηρεσιών του δήμου και των παιδικών σταθμών.

Β. Επιπλέον έχουμε περίπου 40 εργαζόμενους αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να είναι τελεσίδικες αν ο δήμος δεν είχε προχωρήσει σε εφέσεις με βάση το καταναγκαστικό θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει.

Γ. Οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ καθώς και οι συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων που επί χρόνια είναι όμηροι των πολιτικών που τους θέλουν συμβασιούχους.

Η σημερινή κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές της δηλώσεις και τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού το μόνο που εξετάζει είναι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που σημαίνει:

Φορολόγηση εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, τα λεγόμενα ΣΔΙΤ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, επί πληρωμή υπηρεσίες πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού, τραπεζικός δανεισμός, δηλαδή ο λαός να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι του στη τσέπη

α) ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του δήμου.

β) αυτή η πολιτική δεν απαντάει στις ζοφερές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες όπως επιγραμματικά τις αναδείξαμε παραπάνω.

Είναι κατά τη γνώμη μας αναγκαίο ο λαός, τα σωματεία και οι φορείς της πόλης να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, να απαιτήσουν τώρα μέτρα για τη κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό.

Οι δήμοι έχουν άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού όχι μόνο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά για το σύνολο της λειτουργίας τους.

Προσωπικό που θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε υπηρεσίες που θα χρηματοδοτούνται πλήρως από το κράτος και όχι από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Καλούμε σε αγώνα για:
– Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Για μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

– Για εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (Βρεφικοί – Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με πλήρη στελέχωσή τους και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

– Για προσλήψεις προσωπικού με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, για ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Τη πρόσληψη των 59 επιτυχόντων στο Δήμο και των 12 στο ΚΑΦΑΔΗΛ που έχει παγώσει ο διορισμός τους από τη προηγούμενη κυβέρνηση και κάποιοι από αυτούς ήδη δουλεύουν χωρίς να έχουν ορκιστεί.

2. Τη μονιμοποίηση επιτέλους των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι, των καθαριστριών των σχολείων που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και τελειώνει το καθεστώς τους μέσα στο 2015 και των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ.

3. Τη κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτάσσει τις δημοτικές αρχές να προσφεύγουν αναγκαστικά στα δικαστήρια και την απόσυρση των εφέσεων. Την παραίτηση του δήμου από την έφεση στους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα.

4. Την άρση της απαγόρευση των προσλήψεων στις κατηγορίες ΔΕ & ΥΕ και όλων των μνημονιακών νόμων π.χ. 1 προς 5 στις προσλήψεις.

5. Την ανάκτηση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που πάρθηκαν πίσω όλη τη προηγούμενη περίοδο.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: