Δήμος Ηλιούπολης: Παραχώρηση όλων των δομών και υπηρεσιών σε ιδιώτες!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην 2η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ (είναι το νομικό πρόσωπο του Δήμου, υπεύθυνο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό), την Τετάρτη 11/2/2015, συζητήθηκε το θέμα «Δαπάνες καθαρισμού γραφείων και λοιπών εγκαταστάσεων».

Αποτελεί πρόκληση η εισήγηση και η απόφαση της δημοτικής αρχής να αναθέσει τον καθαρισμό των γραφείων και των πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου σε ιδιωτική εταιρεία.

Η δικαιολογία και εδώ, η έλλειψη προσωπικού!!!

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αποκάλυψε ότι η πολιτική της παραχώρησης σε ιδιώτες, λειτουργιών και τομέων του Δήμου, είναι η συνηθισμένη επιλογή της δημοτικής αρχής να εναρμονίζεται με την συνολικότερη κατεύθυνση των Κυβερνήσεων, χτεσινών και σημερινών που επιδιώκουν να «στριμώξουν» οξυμένες λαϊκές ανάγκες, εργασιακές σχέσεις και τα λαϊκά δικαιώματα στον στενό κορσέ των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ματωμένων πλεονασμάτων που επιβάλουν οι συμφωνίες με την ΕΕ.

Αυτή η πολιτική πρακτική για την δημοτική αρχή επαναλαμβάνεται και κλιμακώνεται σε μια σειρά χώρους και υπηρεσίες του Δήμου.

Έχει ανοίξει τον επικίνδυνο δρόμο των παραχωρήσεων σε ιδιώτες με διάφορες μορφές και για μια σειρά τομείς με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, όπως είναι οι Αθλητικοί χώροι, οι κοινωνικές υπηρεσίες. Ποιος δεν θυμάται την ανάθεση σε ιδιώτη του έργου της φροντίδας των παιδιών την ώρα που έκλεινε ένα παιδικό σταθμό και ακόμα και σήμερα ένας ολόκληρος όροφος σε άλλον παιδικό σταθμό μένει σφραγισμένος!

Ποιος δεν ξέρει για την παραχώρηση του 4ου αθλητικού κέντρου στην «νύχτα» των αθλητικών παραγόντων!

Το σύστημα των εργολαβιών με ανάθεση είναι ένα ακόμη εργαλείο που δουλεύει με σύστημα η δημοτική αρχή στο όνομα της έλλειψης προσωπικού!

Παραχωρεί μέρη των έργων σε πράσινο, τεχνικές υπηρεσίες και το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή στρώνει το χαλί για τους ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας! Τις προηγούμενες ημέρες ήταν το πρόσχημα της φύλαξης του Γκαράζ! Τούτη την φορά το επιχείρημα είναι η συλλογή των μπάζων στην πόλη! Και ενώ καμιά δουλειά δεν έχει ο Δήμος στην συλλογή των μπάζων (ιδιωτών) η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να δώσει προίκα (24.600 ευρώ) με ανάθεση σε εργολάβο, για έργο που δεν της ανήκει!

Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει τον κατήφορο της παραχώρησης σε ιδιώτες. Να πάψει να κάνει το Δήμο «φατουραντζη» των εργολάβων. Σήμερα υπάρχει τρομερή ανάγκη να αναδείξει με αποφασιστικότητα το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού στο Δήμο.

Πάνω από 50 εργαζόμενοι παραμένουν «παγωμένοι και αδιόριστοι» λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους από την προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και η Δημοτική Αρχή δεν λέει κουβέντα. Δεν διεκδικεί, δεν απαιτεί, δεν βγάζει άχνα, γιατί και η ίδια στηρίζει την στρατηγική «του χαμηλού εργατικού κόστους»!

Αυτή είναι η γραμμή που φέρνει τα ματωμένα πλεονάσματα και στους Δήμους. Η πολιτική του νοικοκυρέματος στο Δήμο, που συχνά περηφανεύεται η δημοτική αρχή, είναι άρρηκτα δεμένη με φτηνούς εργαζόμενους και ιδιωτικοποιήσεις.

Τελεία και παύλα. Να απαιτήσει τώρα όλο το αναγκαίο προσωπικό και για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Να απαιτήσει τώρα την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων για όλες τις υπηρεσίες και όχι όπως δηλώνει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μόνο για τις ανταποδοτικές. Αρκετά πλήρωσε ο λαός μας. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Ηλιούπολης, να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα. Οι διαθέσεις της δημοτικής αρχής είναι γνωστές, είναι απέναντι σε αυτό που έχει ανάγκη ο λαός. Η μόνη ασφαλιστική δικλίδα για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το νέο είναι η πάλη για τις ανάγκες του, η πάλη για τα δικαιώματά του.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: