Για την παραχώρηση των Δημόσιων Οικοπέδων στους Κόπτες

Ηλιούπολη 26 Νοεμβρη 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

cebbceb1cf83cf85.jpgΚαταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), που επανέφερε την παραχώρηση των οικοπέδων στους Κόπτες, μέσω της ΕτΑΔ (πρώην ΚΕΔ) και προχώρησε στην παραχώρηση των δύο οικοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στις οδούς Λυσίου & Κέκρωπος και Λυσίου & Ιπποκράτους. Σε μια περιοχή που ασφυκτιά από την κίνηση και το μπετόν, χωρίς χώρους πρασίνου, χωρίς υποδομές (πολιτισμού – αθλητισμού – παιδικούς σταθμούς).

Τα οικόπεδα αυτά είναι καταγεγραμμένα ως δημόσια κτήματα από το 1984 μετά από αγώνες των Ηλιουπολιτών, που με μπροστάρη ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΚΙΝΤΗ, κατάφεραν να τα αποσπάσουν από τα νύχια των καταπατητών και τώρα με την δήθεν «αξιοποίηση», ΕτΑΔ και κυβέρνηση στρέφονται ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν και να αντισταθούν για να ματαιώσουν κάθε τέτοιο αντιλαϊκό σχεδιασμό «αξιοποίησης, να μπούνε μπροστά με πρωτοβουλία, να διαμορφώσουν το χώρο, ως χώρο πρασίνου προς όφελος τους, να περιφρουρήσουν το χώρο.

Η δημοτική αρχή οφείλει έμπρακτα να συνεισφέρει σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Όχι στην μπετοποίηση των οικοπέδων. Η δημόσια γη στην πόλη μας να αξιοποιηθεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες για ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: