Ανακοίνωση – Δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για την νέα θητεία

cebbceb1cf83cf85.jpgΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δημου και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αιτημάτων.

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μεταξύ των άλλων είναι:

• Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη – σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.

• Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

• Θα παλέψουμε μαζί με τους μικρούς και φτωχούς επαγγελματίες εμπορευματοβιοτεχνες, που τσακίζονται και κλείνουν κάτω από το καθεστώς της φορολογικής επίθεσης, της αναδουλειάς, της συγκέντρωσης της αγοράς που επιβάλουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων

• Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της «ανταποδοτικότητας», που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.

• Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.

• Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: