Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για αγνόηση του αιτήματος σύγκλησης ΔΣ για την «Αξιολόγηση»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή για την αγνόηση του αιτήματος τους, για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Αξιολόγηση» Υπηρεσιών και Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης και με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και προς τον Δήμαρχο, υπενθυμίζουν ότι ο νόμος σαφώς ορίζει τους λόγους για τους οποίους συγκαλείται Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή παρακάτω.

 

Προς
Τον Πρόεδρο και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβούλιου.
Τον Δήμαρχο

Κύριοι,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 6 Ιουνη επανέφεραν γραπτό αίτημα για την ανάγκη της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβούλιου με βασικό ζήτημα αυτό της λεγόμενης Αξιολόγησης των Υπαλλήλων που ξεκινά στους Δήμους την 30η Ιουνίου με τον λεγόμενο επιμερισμό των ποσοστών της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ που προδικάζει την συρρίκνωση και το κλείσιμο υπηρεσιών.

Εσείς απ΄οτι φαίνεται με βάση την απάντηση που ποτέ δεν μας δώσατε, αλλά και την ημερησία διάταξη που καθορίσατε για το Δημοτικό Συμβούλιο που συγκαλείται για την 26 /6 απορρίπτετε το αίτημα μας γιατί δεν κρίνετε όπως φαίνεται το ζήτημα ως σημαντικό και αναγκαίο για συζήτηση. Και αυτό όταν σειρά από Δημοτικά Συμβούλια συνεδριάζουν γι’ αυτό το ζήτημα και η ιδία η ΚΕΔΕ συνεδρίασε αμέσως μετά τις εκλογές. Εσείς αφήνετε στην άκρη ένα καίριο ζήτημα που άφορα δημότες και εργαζόμενους και που προδικάζει την απογύμνωση του Δήμου από κρίσιμες υπηρεσίες και προσωπικό και διαμορφώνετε μια Ημερησία Διάταξη με θέματα που αντιστρατεύονται τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Δ.Σ για αυτό το διάστημα όπως αυτά ορίζονται από το Νομο 3852/2010, Αρθρο 65 .

Σας θυμίζουμε ότι ο νόμος σαφώς στην παράγραφο 5 του συγκεκριμένου άρθρου ορίζει ότι : «Ένα(1) μήνα πριν από την διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μονό για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.»

Παρόλα αυτά Εσείς ούτε το Δ.Σ προσδιορίζετε ως έκτακτο όπως οφείλετε ούτε πολύ περισσότερο τα θέματα που εισάγεται μπορεί να κριθούν εξαιρετικά επείγοντα και απρόβλεπτης ανάγκης!. Απεναντίας εξαιρετικά επείγον και επιβεβλημένη ανάγκη είναι σήμερα το Δ.Σ να πει όχι στην λεγόμενη Αξιολόγηση, να απαιτήσει τη χρηματοδότηση σειράς κοινωνικών υποδομών όπως οι παιδικοί σταθμοί, που είναι σήμερα ακόμα στον αέρα!

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση που μας αποστείλατε και σας προσκαλούμε να θεμελιώσετε το επείγον των παρακάτω θεμάτων αλλιώς η συνεδρίαση του Δ.Σ δεν έχει αντικείμενο και νομιμοποιητική βάση.

«Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 26 Ιουνίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 μ.μ. στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), με θέματα:

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου

2. Παράταση σύμβασης κομποστοποίησης μεταξύ Δήμου και ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης για ένα έτος

3. Χορήγηση άδειας λειτουργίας Δημοτικού Ωδείου

4. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά στην προώθηση της πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας.

5. Λήψη απόφασης για την διάθεση θέσεων στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικής άσκησης των μαθητών ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2014-2015

6. Νομική δέσμευση – έγκριση μελέτης για το έργο «Επισκευή,συντήρηση και επέκταση αρδευτικών συστημάτων»

Με ΤΙΜΗ

Λαγκαδινός Φάνης,

Μαργαρώνης Παναγιώτης,

Τσατσούλη Αναστασία

23/6/2014

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: