Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης

Σε μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές συγκέντρωσεις του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, μίλησε την Κυριακή η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στην ίδια συγκέντρωση μίλησε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης.

Μεταξύ άλλων, η Ελένη Μπέλλου είπε στην ομιλία της:

«Για το λαό, τα πραγματικά ερωτήματα είναι: Τι είδους διαφορές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ τόσο για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ όσο και για την κυβερνητική πολιτική μέσα στην Ελλάδα;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, ή έστω την ψήφο των εργαζομένων, αναγκάζονται να ανασκευάσουν τη δυσαρέσκεια από τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κι εφάπαξ, από τη μεγάλη ανεργία, ιδιαίτερα των νέων από την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και τις αντίστοιχες απολύσεις, από τις μεγάλες αυξήσεις σε πετρέλαιο, ηλεκτρισμό, φόρους, τέλη, διάφορα χαράτσια, τη δυσαρέσκεια μεσαίων στρωμάτων, από την απαξίωση ακινήτων και αποταμιεύσεων.

Πιο δύσκολα γίνεται πειστική η ΝΔ, που είναι κυβερνητικό κόμμα απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει κριθεί στη κυβερνητική πράξη. Όμως, το κριτήριο πως ένα κόμμα βλέπει την ΕΕ, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική κυβερνητική του πράξη. Η ΝΔ και από κοντά ο κυβερνητικός εταίρος ΠΑΣΟΚ, με ψηφοδέλτιο ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογές, απροκάλυπτα ζητούν την ψήφο του λαού υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερή πορεία της Ελλάδα μέσα στην ΕΕ.

Τι δεν λένε: Ότι και μέσα στην κρίση υπήρξαν κλάδοι, επιχειρήσεις κερδοφόρες, ότι το κούρεμα του μισθού και της σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας, των αποταμιεύσεων των κοινωνικών δαπανών στα κρατικά έξοδα, οι απολύσεις στο δημόσιο, ήταν η προϋπόθεση για να ενισχυθεί π.χ. η ανταγωνιστική θέση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, του τουριστικού, βιομηχανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται και μέσα κι έξω από τη χώρα και στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Δε μας λένε ότι στον Τουρισμό, που η κυβέρνηση τον βλέπει ως ατμομηχανή της ανάκαμψης, γιατί δεν έχει υποστεί βαριά κρίση, τα κέρδη αυξήθηκαν αλλά οι μισθοί μειώθηκαν και μέσω Συλλογικής Σύμβασης, στην οποία έβαλαν πλάτη και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως και με την ανάκαμψη δεν πρόκειται να υπάρχει ουσιαστική βελτίωση του πραγματικού διαθέσιμου μισθού, σύνταξης, που δεν είναι μόνο τι παίρνεις στο χέρι, αλλά και τι πληρώνεις σε φόρους, τέλη, δάνεια, λογαριασμούς ηλεκτρισμού κ.λπ.

Μήπως, όμως, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του κυβέρνηση η κατάσταση θα είναι καλύτερη, έστω θα βελτιώνεται σταδιακά, βήμα-βήμα αντί να χειροτερεύει, και ίσως κάποια στιγμή φθάσει και στα προ κρίσης επίπεδα;

Το ΚΚΕ με τρόπο κατηγορηματικό προβλέπει και σας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πιο απατηλή ελπίδα και τελικά επικίνδυνη γιατί παραλύει το λαϊκό κίνημα, γιατί δίνει ψήφο συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, εκ δεξιών κι εξ αριστερών του, βολεύεται να ρίχνει όλα τα προβλήματα στην ενδοτική μνημονιακή στάση της κυβέρνησης, βολεύεται να ρίχνει όλα τα κακά της ΕΕ στη Μέρκελ και το επιτελείο της κι έτσι αφήνει στο απυρόβλητο το ευρωενωσιακό μονοπωλιακό, ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα.

Βολεύεται γιατί έτσι συγκαλύπτει την πολιτική του, που είναι πολιτική μέσα στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, ευρωπαϊκών, εγχώριων αλλά και αμερικάνικων, ρώσικων, κινέζικων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι με την υγιή επιχειρηματικότητα, με τη βιομηχανική ανάπτυξη, γι’ αυτό είναι και υπέρ των κρατικών επενδύσεων που στηρίζουν τη βιομηχανία. Για να μας πει τι θα κάνει π.χ. με τη Ναυπηγοεπισκευαστική που η ΕΕ δεν επιτρέπει τις κρατικές επιδοτήσεις και αυτό δεν είναι απαγόρευση του Μνημονίου λόγω δημοσίου χρέους, αλλά περιλαμβάνεται στο θεμέλιο του Μάαστριχτ, που ψηφίστηκε από τις βασικές δυνάμεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ας μη μας πει ότι είναι μικρή η ελληνική αγορά γι’ αυτό δεν είναι κλάδος με συγκριτικό πλεονέκτημα. Ξέρετε, ότι οι Έλληνες εφοπλιστές κατέχουν την 1η θέση παγκόσμια σ’ επενδυμένο σε πλοία κεφάλαιο, πάνω από 100 δισ. δολάρια το 2013, με ρεκόρ παραγγελιών νέων πλοίων, που βέβαια δε ναυπηγούνται ούτε επισκευάζονται στην Ελλάδα, όχι γιατί λείπει η τεχνολογία, η τεχνική και επιστημονική γνώση κι εξειδίκευση.

Η ΝΔ ως πιο ειλικρινές κόμμα του κεφαλαίου δεν έχει χώρο για τον Ναυπηγικό κλάδο στη Νέα Ελλάδα που ονειρεύεται. Ας μας πει, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν εναντιώνεται στη νομισματική πολιτική της ΕΕ, αλλά όχι στην ανάγκη της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς, της Οικονομικής Ένωσης για την οποία θέλει και όργανα για πιο ενιαία δημοσιονομική πολιτική, να μας πει, πως θα κάνει κρατικές βιομηχανικές επενδύσεις αν αυτές δεν είναι στους επιλέξιμους από την ΕΕ στόχους, στους οποίους κατευθύνονται και τα Κοινοτικά και τα εθνικά κρατικά κονδύλια.

Και η ΝΔ δρομολογεί τέτοιες επενδύσεις, που βέβαια έχουν καθαρά ταξικό χαρακτήρα, τι συμφέρει το κεφάλαιο γενικά μέσα στην Ευρώπη. Π.χ. θέλει μεγάλα λιμάνια, μεγάλους χώρους αποθήκευσης, διασύνδεση θαλάσσιων, χερσαίων, σιδηροδρομικών μεταφορών για να μεταφέρονται εμπορεύματα από την Ασία στην Ευρώπη και αντιστρόφως. Εκεί θα πηγαίνουν τα κονδύλια, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό αφορά και τα έργα των Περιφερειών, των Δήμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει πολύ φασαρία για τα Μνημόνια, λέει και μερικά εφετζίδικα, π.χ. «είμαστε με το ευρώ για την οικονομία, όχι με τη οικονομία για το ευρώ», για να κρύψει ότι συμφωνεί με το στόχο της ΕΕ για μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ταχύτερη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, απελευθέρωση των αγορών, όλ’ αυτά που με μια λέξη λέγονται «μεταρρυθμίσεις», που πλήττουν ελευθεροεπαγγλματίες, δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές, φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες, φουρναραίους και άλλους.

Από την ιστορία και από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Τουρκία, στη Συρία, στην Ουκρανία, κρατείστε το κύριο: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα οφείλουν να έχουν τη δική τους, τη Λαϊκή Συμμαχία, με στόχο τη δική τους εξουσία, να μην μπαίνουν κάτω από τη σημαία ξένων συμφερόντων, γιατί δεν υπάρχει ούτε ειρήνη ούτε δημοκρατία που ν’ αγκαλιάζει εξίσου εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Η ιστορία κινείται με ζιγκ-ζαγκ, αλλά τα πισωγυρίσματα μπορούν να είναι μόνο στιγμές στην ιστορία όταν ανακάμπτει η εργατική-λαϊκή δράση. Το ελάχιστο είναι να εκφραστεί σήμερα, πιο επιθετικά με ψήφο στο ΚΚΕ για ν’ ανακάμψει η ιστορική κίνηση προς την πρόοδο. Αυτή είναι η ανάγκη και η μοναδική ελπίδα για να μην παραταθεί και βαθύνει περισσότερο το πισωγύρισμα.

Νέοι και νέες, δώστε συνέχεια στο μήνυμα που έδωσαν οι εκλογές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, που έφεραν την Πανσπουδαστική 2η δύναμη. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να γίνει πιο μαζική, πιο αποφασιστική η πρωτοπορία, το ΚΚΕ, σε όλα τα μέτωπα πάλης. Αποφασιστικά, μαχητικά ψήφο στο ΚΚΕ παντού και στις τρεις κάλπες».

Η Τασία Τσατσούλη ξεκίνησε την ομιλία της με καταγγελία για κλιμακούμενη επίθεση φασιστών στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: