Η μαύρη σύμβαση παράδοσης του 4ου Αθλητικού Κέντρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα να καταργηθεί εδώ και τώρα !

Εδώ και χρόνια το 4ο Αθλητικό Κέντρο είχε παραδοθεί για επιχειρηματική εκμετάλλευση στην ΠΑΕ του ΓΣΗ. Αναφερόμαστε στα γήπεδα 5Χ5 στην Δεξαμενή. Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο επί της δημαρχίας Θ. Γιωργάκη παραδόθηκε στην τότε ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ με το επιχείρημα ότι πρέπει να στηριχτεί η ομάδα ποδοσφαίρου, που τότε είχε ανέβει στην Β’ κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στην σύμβαση γινόταν σαφής αναφορά ότι το αθλητικό κέντρο θα περνούσε, χωρίς καμιά άλλη απαίτηση, από την μεριά του ΓΣΗ στο Δήμο, αν η ομάδα έπεφτε στην ερασιτεχνική κατηγορία. Τα άθλια γεγονότα που έλαβαν χώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον Ιούνιο του 2011 ανέδειξαν ως εμπλεκομένους, ανθρώπους της ΠΑΕ Ηλιούπολης. Όπως είναι γνωστό προφυλακίστηκαν και τους απαγορεύτηκε από την αθλητική δικαιοσύνη κάθε εμπλοκή με τα αθλητικά πράγματα και το Ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Ηλιούπολης τιμωρήθηκε και υποβιβάστηκε δύο κατηγορίες και από τον Σεπτέμβρη του 2011, έπεσε στην Δ’ εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία).

Οι παραπάνω εξελίξεις που διέλυσαν την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, λογικά προανήγγειλαν και την λύση της παραπάνω σύμβασης! Παρ’ όλα αυτά η σύμβαση, από την μεριά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ούτε αμφισβητήθηκε, ούτε λύθηκε. Παρέμεινε παράνομα εν ισχύ μετά από τα γεγονότα και για άλλους 5 μήνες, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην ερασιτεχνική κατηγορία !

Παρά τις καταγγελίες των Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ η Δημοτική Αρχή κώφευε και κωλυσιεργούσε. Στο τέλος του 2012 η Δημοτική Αρχή κάτω από την πίεση των εκλεγμένων Συμβούλων του ΚΚΕ δεν μπορεί πια να κρυφτεί και αναγκάζεται να αποδεχτεί ότι η σύμβαση έχει λυθεί. Με το επιχείρημα ότι το κόστος λειτουργίας του αθλητικού κέντρου και η στελέχωση του είναι βάρος που ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει, προτείνει να αναλάβουν την λειτουργία, την στελέχωση και την διαχείριση του, τα σωματεία της πόλης !!! Είναι απορίας άξιο φυσικά, πώς αυτό που δεν μπορούσε να καταφέρει ο Δήμος με προϋπολογισμό πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, μπορούσαν να το φέρουν σε πέρας τα αθλητικά σωματεία ΓΣΗ, ΔΙΑΝΑ, ΦΩΣΤΗΡΑΣ και ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ !!!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται από την Λαϊκή Συσπείρωση ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης είναι ένα στημένο παιχνίδι, με στόχο να συνεχίσουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ηλιούπολης, να κρατάνε στα χέρια τους την εκμετάλλευση του Αθλητικού κέντρου. Αποκαλύπτεται ακόμη ότι τα Σωματεία έχουν συρθεί σε μια σύμβαση που την επέβαλαν με την παρουσία τους οι υπόδικοι της ΠΑΕ Ηλιούπολης. Στην σύσκεψη των Σωματείων που γίνεται στο Δήμο, με πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, είναι παρόντες ο Δήμαρχος, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κ. Γιαννόπουλος και ο αθλητικοπαράγοντας της ΠΑΕ κος Χάλκος στον οποίο έχει απαγορευτεί κάθε ενασχόληση με τον αθλητισμό από την αθλητική δικαιοσύνη.

Η συνεχεία είναι η προβλεπόμενη. Τα Σωματεία υπογραφούν την σύμβαση. Για την ΓΣΗ υπογράφει ο αντιπρόεδρος και έφορος ποδοσφαίρου και για τα υπόλοιπα σωματεία οι πρόεδροί τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση σηκώνει το βάρος των αποκαλύψεων και καταψηφίζει. Οι περισσότερες παρατάξεις σιωπούν, ο τοπικός τύπος μάλλον δεν βρίσκει …ενδιαφέρον το ζήτημα !!!!
Ακολουθεί μετά από λίγο διάστημα το θανατηφόρο ατύχημα του μικρού παιδιού στο Αθλητικό Κέντρο.

Αυτοί που ξέρουν από αθλητισμό και τις συνθήκες ασφάλειας στους αθλητικούς χώρους δεν ξαφνιάστηκαν.

Ξεκινά η εισαγγελική παρέμβαση και η ανακριτική διαδικασία. Στο διάστημα αυτό κυκλοφορεί η πληροφορία ότι τα Σωματεία που συμμετείχαν στην σύμπραξη αποχώρησαν και την ευθύνη, μαζί και την εκμετάλλευση του χωρου, την έχει και πάλι ο …ΓΣΗ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέρχεται και ζητά στοιχεία από το Νομικό Πρόσωπο (ΠΑΟΔΗΛ). Ζητάμε να πληροφορηθούμε αν τα Σωματεία έχουν αποχωρήσει και σε ποιό όνομα βγαίνουν τα παραστατικά από την εκμετάλλευση του Αθλητικού κέντρου. Οι υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου δεν απαντάνε αν τα Σωματεία έχουν αποχωρήσει και βεβαιώνουν ότι παραστατικά εκδίδονται στο όνομα και των τεσσάρων Σωματείων !!!!
Ψεύδονται!!! Στα χεριά μας έρχεται υλικό* που κατατέθηκε στην ανάκριση και αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των τριών Σωματείων και του ΓΣΗ (με την υπογραφή και πάλι του αντιπρόεδρου και εφόρου του ποδοσφαίρου κου Γιακουμή) που δηλώνει ότι: «ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ αναλαμβάνει πλήρως τα πάσης φύσεως δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ως άνω σύμβαση» και το Σωματείο απαλλάσσεται «από κάθε υποχρέωση οικονομικής ή οποιασδήποτε άλλης φύσεως».

Τα νέα στοιχεία καταγγέλλονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει άγνοια !!!!
Δεν ρωτάμε ποιά και τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούνται στο 4ο Αθλητικό κέντρο. Ξέρουμε, όπως ξέρει και όλη η Ηλιούπολη. Γνωρίζουμε ακόμη ότι το Αθλητικό κέντρο ούτε προσωπικό διαθέτει, ούτε διασφαλίζει ασφάλεια για τα παιδιά . Δεν ρωτάμε για τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής, γιατί έχει αποδειχτεί ότι με τις δικές της πλάτες «η νύχτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» συνεχίζει «να παίζει μπάλα» στο 4ο Αθλητικό κέντρο και να χειραγωγεί, με όπλο τον φόβο, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πόλη. Ο «φόβος της νύχτας» είναι αλήθεια ότι κρατά κλειστά πολλά στόματα. Στην ζωή όμως «την νύχτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» την κρατάνε κρατικοί θεσμοί. Τελεία και παύλα.

Καλούμε τον επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης, αν τον παίρνει ο χρόνος, να ρίξει την ματιά του στην Ηλιούπολη, πιθανά να προλάβει ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα.

*(επισυνάπτουμε τα έγγραφα)

Ιδιωτικό Συμφωνητικό

Δήλωση αποδοχής των Σωματείων

Απάντηση ΠΑΟΔΗΛ στην Λαϊκή Συσπείρωση

 

ΥΓ1. Ζητήσαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου απόσπασμα πρακτικού των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για την ένταξή τους στην σύμβαση διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Αθλητικού Κέντρου. Δεν μας δόθηκε γιατί δεν έχει κατατεθεί κάτι τέτοιο στο Δήμο . Μπορεί άραγε μια υπογραφή και μια σφραγίδα από μόνη της να επιβεβαιώσει την συλλογική απόφαση ενός Σωματείου;;

ΥΓ2. Ζητήσαμε ακόμη να μας παραδοθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη ατυχημάτων που υποχρεούνται με βάση την σύμβαση παραχώρησης να καταθέσουν τα Σωματεία, κι ακόμη το περιμένουμε….!

ΥΓ3. Ας μην επαναλάβει η Δημοτική Αρχή ότι την αντιπολιτευόμαστε για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ, χωρίς φόβο και παθός, έχουν μιλήσει αρκετά έγκαιρα για τον κατήφορο της πολιτικής τους και στον Αθλητισμό !

ΥΓ4. Για ευννόητους λόγους στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό έχουν γίνει παρεμβάσεις ,για να μην φαίνονται τα στοιχεία του Σωματείου που υπογράφει το συμφωνητικό.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: