ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Το θανατηφόρο ατύχημα με το μικρό παιδί στις εγκαταστάσεις του 4ου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης φέρνει με τραγικό τρόπο  στην επιφάνεια  δυο ζητήματα:

Την αγωνία και την ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να δώσει δημιουργική διέξοδο στα παιδιά της  μέσω της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και από την άλλη την διαχρονική πολιτική των Κυβερνήσεων και των  δημοτικών αρχών που εμπορεύονται  εγκληματικά αυτή την ανάγκη.

 Οι δημόσιες αθλητικές υποδομές παραμένουν λειψές, πίσω από τις ανάγκες, εγκαταλειμμένες,  γυμνές από κάθε κρατική χρηματοδότηση.

 Η ασφάλεια, ο έλεγχος, η συντήρηση τους είναι γκρίζα ζώνη. Η ασφάλεια των αθλουμένων παιδιών, η απαραίτητη ύπαρξη γιατρού στα αζήτητα και μόνο στην ευθύνη των συλλογών, των προπονητών που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί ή των ίδιων γονιών.

Το κράτος έχει εκχωρήσει από χρόνια Γυμναστήρια και αθλητικές υποδομές στους Δήμους χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση. Με το επιχείρημα της έλλειψης πόρων παραδίδονται από τους Δήμαρχους σε επιχειρηματίες και ιδιώτες. Οι Αθλητικοί Οργανισμοί των Δήμων λειτουργούν περισσότερο ως πελατειακό δίκτυο της  δημοτικής Αρχής και ελάχιστη  σχέση έχουν με την οργάνωση, την υλοποίηση, τον έλεγχο  προγραμμάτων αθλητισμού και εγκαταστάσεων.

Στο έδαφος αυτής της πολιτικής και με την προβιά του «αθλητικού παράγοντα» οι ιδιώτες  κάνουν μπίζνες με τις δημόσιες υποδομές, βάζουν το χέρι στην τσέπη χιλιάδων οικογενειών, εκβιάζουν ερασιτεχνικά σωματεία και ανθρώπους που μπήκαν με  μεράκι στο ερασιτεχνικό αθλητισμό, βρωμίζουν και «παίζουν μπάλα» με τα μυαλά και την ζωή της νεολαίας.

 

Ποιος έχει την πολιτική και την ηθική ευθύνη;

 

Είναι υπεύθυνη πρώτα και κύρια η πολιτική των κυβερνήσεων που εμπορευματοποιεί  την ανάγκη και το δικαίωμα  στην  άθληση, τον Αθλητισμό. Έχουν ευθύνη οι Δημοτικές Αρχές που συνδράμουν διαχρονικά αυτή την πολιτική, που συνεπικουρούν στην  ανταπόδοση, την εμπορευματοποίηση.

 

Μας λένε: Δεν χωράει εκμετάλλευση σε ένα  τραγικό ατύχημα!

Απαντάμε: Τούτο το τραγικό γεγονός έχει και αίτια και ένοχο!

Δεν χωράει καμία σιωπή! Μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για να προστατεύουμε τα  παιδιά που έρχονται.

 

Η Δημοτική Αρχή  με την συνδρομή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων παρέδωσε το Αθλητικό Κέντρου όχι όπως διατείνεται στα αθλητικά Σωματεία της Πόλης και όπως φαίνεται από την σύμβαση στις 19 Φλεβάρη 2013.

Τα σωματεία είναι απλά το προκάλυμμα που νομιμοποίησε την συνέχεια της εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από την «μαφία του ποδοσφαίρου» της παλιάς ΠΑΕ Ηλιούπολης, όπως και τυπικά αποκαλύφτηκε μέσα από το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στο Ποδόσφαιρο. Η ομάδα ποδοσφαίρου ήταν ο φερετζές, οι  δημόσιες αθλητικές υποδομές στην πόλη  η προίκα τους.

Είναι παραδεκτό από Δημοτική Αρχή και τον Αντιπρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ και καταγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στην σύσκεψη των αθλητικών Σωματείων που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος με στόχο την εκχώρηση των εγκαταστάσεων  συμμετείχε  και πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης! Πρόσωπο που έχει, με ποινή,  αποκλειστεί δια βίου από κάθε αθλητική ενασχόληση! Ποιος ήταν ο ρόλος του! Σίγουρα όχι αθλητικός στο  πνεύμα…!

Οι αχυράνθρωποι τους δεν έφυγαν ούτε λεπτό από το Αθλητικό κέντρο. Παρότι η σύμβαση  Δήμου-ΠΑΕ, είχε καταπέσει πάνω από χρόνο, συνέχισαν να κάνουν κουμάντο και  να αξιοποιούν επιχειρηματικά τις δημόσιες εγκαταστάσεις, με την πλήρη συνέργια της δημοτικής Αρχής  και σε  γνώση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Εξαίρεση σε τούτη την άτυπη συμφωνία οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι!

Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι λοιπόν κεραυνός εν αιθρία !

Έχει και ενόχους και αίτια!

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με  τη Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ανέδειξαν το πρόβλημα,  προειδοποίησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους !

 

Καλούμε τους γονείς, τα νέα παιδιά, τους αθλητικούς συλλόγους, αθλητές, γυμναστές να μην σιωπήσουν.

Όλα αλλάζουν!  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  στο χέρι  μας.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

ØΚατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Η βάση του Αθλητισμού είναι το σχολείο και η γειτονιά, και σ’ αυτήν τη βάση αναπτύσσεται ο αθλητισμός υψηλών επιδόσεων που στηρίζεται από το κράτος.

ØΧορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.

ØΔιασύνδεση της Φυσικής Αγωγής με το σχολείο, με το αθλητικό σωματείο και τη λειτουργία των Α.Ο.Δ. κάτω από ενιαίο σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα εξασφαλίζει ουσιαστικό έλεγχο για την ασφάλεια των αθλουμένων, με μόνιμο προσωπικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστές, γιατρούς κλπ). Διορισμό καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.

ØΟργανωμένη Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

ØΟργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

 

Δουλειά, μόρφωση, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός ως δικαίωμα για όλους και επιχειρηματική δράση δεν πάνε αντάμα και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε!

 

                              λογο ΚΟΗ κκε

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.