Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης: Συνέλευση την Δευτέρα 8 Απρίλη 2013

laiki_epitropi_logo

Εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροέμποροι και βιοτέχνες, συνταξιούχοι, νέοι –ες.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης σε καλεί τη Δευτέρα 8/4/2013 και ώρα 7 μ.μ. στο  Αμφιθέατρο του Ειδικού Σχολείου ( Ύδρας 2, έναντι Άλσους Δ. Κιντή) στη λαϊκή συνέλευση για να συνεχίσουμε οργανωμένα τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της  κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ), της ΕΕ και των μονοπωλίων που τα αποτελέσματά της βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας.

 Ήδη σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της λαϊκής οικογένειας ζει σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27%, για τις νεότερες ηλικίες πλησιάζει ως και το 60%.

Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακά τους, είτε γιατί η σύνταξη έχει μετατραπεί σε πενιχρό χαρτζιλίκι είτε γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες κρατούν στις αποθήκες τους τα φάρμακα αποφασίζοντας να τα διοχετεύσουν στην αγορά όταν και εφόσον πετύχουν το μέγιστο κέρδος. Πολλές λαϊκές οικογένειες και στην πόλη μας πέρασαν το χειμώνα χωρίς στάλα πετρέλαιο, δεν μπορούν να πληρώσουν τα απαραίτητα για την μόρφωση των παιδιών τους, στενάζουν από το βάρος της φορολόγησης και τα αλλεπάλληλα χαράτσια.

Το τελευταίο διάστημα, ιδίως με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουν πολλαπλασιαστεί διάφορες πρωτοβουλίες, δομές, που ασφαλώς προσφέρουν σε υλικά αγαθά ή με άλλους τρόπους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κάτι το οποίο το αναγνωρίζουμε, ωστόσο ταυτόχρονα, έχουν τη λογική της υποκατάστασης σοβαρών κενών από την κατάργηση δομών που είναι υποχρέωση του κράτους, που έχουν κατακτηθεί από το λαϊκό κίνημα.

Έχουν φιλοδοξία, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πακτωλού χρημάτων – κύρια Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – να αντικαταστήσουν πλήρως αυτές τις δομές, με το αζημίωτο φυσικά, με μετακύλιση του κόστους στο λαό, εκμεταλλευόμενοι την καλή διάθεση, διαστρεβλώνοντας τον εθελοντισμό. Είναι πρωτοβουλίες που όχι μόνο δεν έχουν κανένα διεκδικητικό περιεχόμενο, δε λένε κουβέντα για τον πόλεμο στη ζωή του λαού, όχι μόνο κρύβουν τους υπεύθυνους, αλλά τελικά «διαπαιδαγωγούν» μεγάλα τμήματα του λαού να μαθαίνουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό δεν είναι ούτε αλληλεγγύη, ούτε τελικά φιλανθρωπία.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα πλατύ κίνημα διεκδίκησης και ταξικής μαχητικής αλληλεγγύης στο δήμο μας.

Για να εντείνουμε τον αγώνα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, κατά της φοροληστείας, που το 2013 θα φτάσει σε απίστευτα επίπεδα. Να αντιμετωπίσουμε την πείνα και το κρύο που απειλεί πολλά νοικοκυριά. Να αποτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στα σπίτια των ανέργων. Για να μην αφήσουμε άρρωστο, άσχετα αν έχει ασφάλιση ή όχι, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στα δημόσια νοσοκομεία. Να μην επιτρέψουμε την κατάσχεση σπιτιών από τις τράπεζες. Να μη μείνουν τα παιδιά εργατών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων χωρίς επαρκή τροφή και την επιπλέον στήριξη που χρειάζεται στα μαθήματά τους. Να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς και χωρίς εμβόλια. Να βρουν στήριγμα στις ανάγκες τους τα άτομα και οι οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες γιατρούς, φαρμακοποιούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, καλλιτέχνες, νομικούς, να δώσουν βροντερό παρόν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το δυνάμωμα του ενιαίου αγώνα, της λαϊκής συμμαχίας είναι μονόδρομος.   Η επίθεση είναι ενιαία, χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, κάθε νέου και νέας.

Κανένας συμβιβασμός και καμία ανοχή με τις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση για να ανθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών. Διεκδικούμε να ζουν όλοι οι εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς συνθήκες. Αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο και δεν έχουν την ανάγκη της ελεημοσύνης αυτών που τους αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και τους πετούν στο περιθώριο της ζωής.

Οργανωνόμαστε – διεκδικούμε – αγωνιζόμαστε.

Απαντάμε στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το κεφάλαιο, με ενότητα της   εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/4/2013, 7.00μμ

ΣΤΟ  ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

(ΎΔΡΑΣ 2, ΕΝΑΝΤΙ ΆΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗ)

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.