Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την λειτουργία των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Τραγική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται για εκατοντάδες οικογένειες  στην βάση της αδυναμίας να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στην Ηλιούπολη. Διακόσιες έξη (206) οικογένειες που τα παιδία τους εγκρίθηκαν να ενταχτούν στους παιδικούς σταθμούς φέτος βρίσκονται ακόμη στην αναμονή και είναι άγνωστο μέχρι πότε. Πενήντα πέντε (55) άτομα μόλις σήμερα προσωπικό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με συνθήκες ασφάλειας ούτε καν στο έργο φροντίδας των παλιών παιδιών.

 Αιτία αυτής της κατάστασης οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, οι με το σταγονόμετρο  προσλήψεις  και εκτάκτου προσωπικού, η κήρυξη από την συγκυβέρνηση της άτυπης χρεοκοπίας των Δήμων μέσω μείωσης της χρηματοδότησης τους

 Και όμως η Δημοτική Αρχή σαν να μην συμβαίνει κάτι σημαντικό στέκει βουβή και καθησυχαστική απέναντι στην κατάσταση. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε  ότι όταν έρθουν οι (οκτώ (8) μόλις!) συμβασιούχοι παιδαγωγοί θα πάρει μέρος των παιδιών που έχουν εγκριθεί (περίπου 120) και για τα υπόλοιπα έχει ο θεός και… η τσέπη των οικογενειών τους!

 Ακόμη κάνει καθαρό ότι δεν θα αξιοποιήσει τους 2μηνους συμβασιούχους που παρέχει ως μόνη δυνατότητα η συγκυβέρνηση και θα ετοιμαστεί να αξιοποιήσει «νέες» μορφές για την λειτουργιά των κοινωνικών δομών όπως αυτές των «συνεταιριστικών επιχειρήσεων». Είναι το νέο φρούτο της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας» που ο άνεργος καλείται με το ζόρι της ανεργίας και της ανέχειας να γίνει «επιχειρηματίας» για να συμπράξει με τον Δήμο για παροχή υπηρεσιών π.χ στους παιδικούς σταθμούς, στο βοήθεια στο σπίτι, στο ΚΑΠΗ, στην καθαριότητα κ.λ.π,

Νέα σχήματα «λαγοί» εξαπάτησης των ίδιων των ανέργων, τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων και δρόμος ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασσόπουλου βρήκε και «λύση»  στην υποχρηματοδότηση των παιδικών σταθμών! Θα υποδεχτεί 17 παιδιά οικογενειών με  υψηλά εισοδήματα, στα κρυφά και χωρίς δημοσιοποίηση «για  περιφρούρηση τους» όπως δήλωσαν, με στόχο τα τροφεία που θα πληρώσουν οι «ευκατάστατες οικογένειες»  να στηρίξουν την λειτουργία των παιδικών σταθμών!!!

Αιδώς  Αργείοι! Σαν τους καλόγερους βαφτίζουν το κρέας ψάρι και προκαλούν!   

Τα «αντικειμενικά κριτήρια» που τάχα θέσπισαν και  προπαγάνδιζαν  πέρσι  έγιναν φτερό στον άνεμο. Δήμαρχος και δημοτική Αρχή μοιράζουν τα δεκανίκια  μιας πολιτικής που απευθύνεται σε σακάτηδες. Ας το αντιληφτούν αυτοί και ο κόσμος που υπηρετούν, δεν θα τους περάσει. Αργά ή γρήγορα θα εισπράξουν την οργή του λαου!

Δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι για την κατάσταση στους Δήμους και στους παιδικούς σταθμούς αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εκαστοτέ δημοτική αρχή.

Φταίει πρώτα απ’ όλα η πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε που σπρώχνουν τον λαό στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που συρρικνώνει, ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί  κοινωνικές δομές και ανάγκες. Η ευθύνη των δημάρχων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ- ΔΗΜΑΡ-Συριζα είναι ότι έχουν συνυπογράψει αυτή την πορεία. H ευθύνη τους είναι ότι καλούν τους εργαζόμενους, την λαϊκή οικογένεια να αποδεχτούν την διαχείριση της φτώχιας ως μονόδρομο!

Κανένας να μην πέσει σε αυτή την παγίδα!

  •    Καλούμε τους γονείς να μην αποδεχτούν αυτή την άθλια κατάσταση. Είναι επικίνδυνη για παιδιά και εργαζομένους. Να απαιτήσουν την λειτουργία των παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά, με πλήρες προσωπικό και μόνιμο. Η ομαλή κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη του παιδιού  είναι αδήριτη ανάγκη της οικογένειας.

  •    Να αξιοποιηθούν οι 2μηνες συμβάσεις για το προσωπικό που απολύθηκε τον Ιούλη και  να απαιτηθεί η μονιμοποίηση τους.

  •    Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι Δήμοι και οι Παιδικοί Σταθμού.

  •    Να καταργηθούν τα τροφεία.

  •    Προτεραιότητα στα παιδιά των ανέργων και των φτωχών.

  •    Καλούμε το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, τους εργαζόμενους στου παιδικούς σταθμούς μαζί με τους γονείς και τα συνδικάτα της Πόλης να πάρουν πρωτοβουλία να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την δράση για αυτό το κρίσιμοζήτημα.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.