Για να μην είναι Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός σήμερα αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού. Ως κοινωνικά φαινόμενα συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, την φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του κάθε ανθρώπου. Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει στην ευρύτερη αξία της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του. Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και την δωρεάν παροχή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, στην βάση ενός ενιαίου συστήματος βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του λαού και της νεολαίας.

Για να υπάρχει ο αθλητισμός των αναγκών μας χρειάζεται σύγκρουση, ρήξη, ανατροπή με τις λογικές, πρακτικές, πολιτικές που θέλουν τον αθλητισμό και την φυσική αγωγή εμπόρευμα.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ

Στον δήμο Ηλιούπολης δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα, που να μην βασίζεται στην ανταποδοτικότητα. Είτε μέσα από τον Αθλητικό Οργανισμό, είτε μέσα από τους συλλόγους, καλείσαι να πληρώσεις για αυτό που τον 21° αιώνα θα έπρεπε να ήταν δικαίωμα. Η λαϊκή οικογένεια πληρώνει φόρους στο αστικό κράτος, πληρώνει φόρους στους δήμους και ξαναπληρώνει στα αθλητικά σωματεία και στον αθλητικό οργανισμό. Ποιος τελικά αποφασίζει για εμάς και την ζωή των παιδιών μας; Ποιος χρωστάει και ποιος πληρώνει; Ποιος δημιουργεί τα χρέη και ποιος καρπώνεται τον πλούτο και τον μόχθο μας;

Αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά επειδή τόσα χρόνια η γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις και οι δυνάμεις τους στους Δήμους έχουν τον αθλητισμό ως εμπόρευμα. Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν μεταλλαχτεί σε επιχειρήσεις, οι αθλητικοπαραγόντες σε επιχειρηματίες και αν αρνηθούν να δούνε την άθληση ως εμπόρευμα καταδικάζονται να φυτοζωούν, δεν έχουν την στήριξη του Δήμου. Το αποτέλεσμα όλο και περισσότερα βάρη για την λαϊκή οικογένεια, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατίας που τσακίζει μισθούς και συντάξεις,
παίρνει δικαιώματα χρόνων πίσω, βάζει ταξικούς φραγμούς και στο δικαίωμα της άθλησης.

Οι εργαζόμενοι μόνιμα στην ανασφάλεια. Ανασφάλιστοι προπονητές, με συμπληρωματική δουλειά, αφού οι μισθοί είναι πενιχροί και οι εργασιακές συνθήκες άθλιες. Συμβασιούχοι, ανασφάλιστοι να ανησυχούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους για το τι θα τους ξημερώσει. Για όλα αυτά έχουν ευθύνη όλες οι παρατάξεις που στηρίζουν αυτά τα εργασιακά καθεστώτα εδώ και χρόνια, και στην Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο Δήμο, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, την εμπορευματοποίηση και στον αθλητισμό. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι σε ρήξη με τις λογικές της επιχειρηματικής δράσης που αγκαλιάζει τον Αθλητικό οργανισμό και αθλητικά σωματεία. Είμαστε αντίθετοι με την εκχώρηση τον δημόσιων υποδομών για επιχειρηματική (π.χ ΠΑΕ ΓΣΗ – ΑΟΑ ). Αποτέλεσμα σήμερα να φυτοζωούν οι μικροί σύλλογοι, να μην υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και της νεολαίας σε αυτούς.

Παίρνουμε καθαρή θέση: Έξω οι επιχειρήσεις από τον Αθλητισμό και την Φυσική Αγωγή. Τα γήπεδα είναι δημόσια περιουσία. Ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και της νεολαίας. Στα γήπεδα, το κολυμβητήριο να έχουν πρόσβαση οργανωμένη τα σχολεία, ώστε να αναπτυχθεί ο σχολικός αθλητισμός και ο μαζικός αθλητισμός στην Πόλη. Οι λειψές υποδομές στον Αθλητισμό να διευρυνθούν με αξιοποίηση των δημοσίων εκτάσεων και απαίτηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης.

Τα σωματεία έχουν ρόλο στην άθληση της νεολαίας. Απαιτούμε την χρηματοδότηση τους από την ΓΓΑ. Ο Αθλητικός Οργανισμός να χρηματοδοτηθεί από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους που εμείς πληρώνουμε, και όχι να βάζει χαράτσια ο Δήμος, να εκχωρεί τις δημόσιες υποδομές, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν. Όλοι οι εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Χρειάζεται σύγκρουση, ρήξη, ανατροπή. Η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί και θέλει.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ: μην αφήνεις τις ανάγκες της οικογένεια σου και των παιδιών σου να γίνουν εμπόρευμα, μην επιτρέπεις το παιδί σου να το ντύσουν με σάπιες αξίες που αύριο θα τσακίσουν την προσωπικότητα του.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης είναι σε όλους τους δήμους, η λαϊκή οικογένεια πρέπει να αντισταθεί. Η αποχή σου από τον αγώνα για τα δικαιώματα σου αφήνει το έδαφος να εισχωρεί η εμπορευματοποίηση, στηρίζεις άθελα σου την αντιλαϊκή επέλαση.

Τόσα χρόνια κάνεις υπομονή, υποχωρείς στην επίθεση που σου έχουν κηρύξει. Είναι οι ίδιοι που σου λένε ότι τάχα οι τοπικές εκλογές έχουν τοπικό χαρακτήρα, ότι είναι θέμα προσώπων. Όχι. Ο αθλητισμός και η άσκηση δεν είναι ατομική ανάγκη αλλά κοινωνική. Σαν τέτοια μπορεί να σχεδιαστεί μόνο κεντρικά από το κράτος, με κρατική χρηματοδότηση..Ο άλλος δρόμος είναι η εμπορευματοποίηση του και το χέρι βαθειά στη τσέπη.

Υπάρχει διέξοδος. Μην υποτάσεις τις ανάγκες σου. Ο Λαός μπορεί να διαφεντέψει τον μόχθο του. Αποδυνάμωσε τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τα τοπικά στηρίγματα τους.

Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια και στον Δήμο για:

  • Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα Φυσικής Αγωγής που θα έχει την συνολική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την λειτουργία και τον έλεγχο της φυσικής αγωγής.

  • Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική υποστήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.

  • Διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής με το σχολείο, με το αθλητικό σωματείο και την λειτουργία των Α.Ο.Δ. κάτω από ενιαίο σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες για  τις πραγματικές ανάγκες άθλησης των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

Στην Αττική υπ. Περιφερειάρχης: Θανάσης Παφίλης

Στην Ηλιούπολη υττ. Δήμαρχος: Τασία Τσατσούλη


Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.