Για την Δημόσια περιουσία

Με ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να ορθωθεί στο Δήμο και στην Περιφέρεια αποκουμπι της λαϊκής πάλης,
αποδυναμώσουμε τους τοποτηρητές και τα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ

Για χρόνια ο Υμηττός, η Δημόσια γη στην Ηλιούπολη και το περιβάλλον πολιορκούνται από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
Με μοχλό τις χρήσεις γης και οδηγό τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιριών και των μονοπωλιακών επιχειρήσεων για τα φιλέτα γης στην ευρύτερη περιοχή η πολιτική τους κάνει πλάτες στους καταπατητές.
Σταθερά και σε συνέχεια επιχειρούν να αλώσουν τα τελευταία απομεινάρια του φυσικού πλούτου και των ελεύθερων χώρων.
Από το 1982 που ο οργανωμένος λαός στην πόλη, με την καθοδήγηση των κομμουνιστών και του Δημάρχου Κιντη μπήκε μπροστά για να εκδιώξει τους καταπατητές που κάνανε πλιάτσικο με την δημόσια γη το ζήτημα της δημόσιας ιδιοκτησίας παραμένει στον αέρα και παντα υπό αμφισβήτηση.
Εικοσιοκτώ χρονιά μετά η δημόσια ιδιοκτησία στην καταπατημένη γη δεν έχει κατοχυρωθεί ως δημόσια γη.
Για την πλουτοκρατία και το κράτος των αφεντικών αυτό που πρωτεύει είναι η προστασία των ιδιωτικών συμφερόντων. Το λεγόμενο «δημόσιο συμφέρον» το επικαλούνται παντα υπέρ των ιδιωτών και παντα σε βάρος του λαού.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μέσω του κράτους, σε στάση τάχα ουδετέρου παρατηρητή, έδωσαν χρόνο και έστρωσαν με την πολιτική τους το έδαφος για την επαναφορά των καταπατητών.
Η καταγραμμένη δημόσια γη στα χέρια της αρματολής Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), που κατά καιρούς στους κόλπους της κάνουν κουμάντο οι αχυράνθρωποι των καταπατητών, με τις πλάτες παντα των αστικών κομμάτων, είναι σήμερα έτοιμη να παραδώσει την δημόσια γη ξανα στους καταπατητές.
Τα αστικά δικαστήρια , σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν κατά επανάληψη, προετοιμάσει την «νομιμότητα» του εγκλήματος. Θεμελιώνουν με αποφάσεις τους ιδιοκτησία υπέρ των καταπατητών. Τα αστικά δικαστήρια τολμάνε με βάσει τα χρυσόβουλα και τα χοτζέτια να αποφαίνονται ότι η Ηλιούπολη από την κορυφογραμμή του Υμηττού μέχρι την Βουλιαγμένη ανήκει στους απογόνους των καταπατητών της.
Το σκάνδαλο της Βοιστονίδας είναι μόνο ένα από τα πολλά επεισόδια καταλήστευσης της δημόσιας γης για εκατοντάδες μέρη της χώρας μας. Οι Νασταιοι, ο Βεικος και ο Καραπανος στην Αττική επανακάμπτουν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Ν.Δ. η γη παραμένει εμπόρευμα που σταθερά συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια .
Είναι η ίδια πολιτική γης που σκοτώνει το δικαίωμα των νοικοκυριών για φτηνή και ασφαλή κατοικία το παραδίνει στους τραπεζίτες. Είναι η ίδια πολιτική που την ανάγκη των δημόσιων υποδομών την παραδίνει στους εργολάβους και υπονομεύει σταθερά την δημόσια υγεία μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.
Ο περιφερειακός δρόμος αποκαλύπτεται σήμερα ότι είναι ο δρόμος των ξένων κεφαλαίων που θα μετατρέψουν το χώρο του Ελληνικού σε Λας Βέγκας και θα κουρσέψουν Παραλία και Υμηττό.
Ο λαός στην Ηλιούπολη έχει πείρα, πρέπει να ξαναπάρει την υπόθεση της προστασίας της δημόσιας γης στα χέρια του.
Να θέσει κάτω από την οργανωμένη πάλη του την περιφρούρηση και αξιοποίηση της. Να προστατεύσει τον Υμηττό και το φυσικό περιβάλλον από εργολάβους και καταπατητές.
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ από την θέση της Δημοτικής Αρχής στη Ηλιούπολη κάνοντας πολιτικό πλιάτσικο με τον αγώνα του κομμουνιστή Δημάρχου Κιντη και την πάλη του οργανωμένου λαού χρονιά τώρα βάζουν πλάτη στο ξεθεμελίωμα της δημόσιας γης κηρύσσοντας σιωπητήριο στην πολιορκία κυβερνήσεων και καταπατητών. Αρωγοί στην πολιτική της διαβούλευσης με τις κυβερνήσεις που τους στήριζαν και πρόθυμες δυνάμεις των δικολαβικών διαδρομών.
Φοβούνται τον οργανωμένο λαό, φροντίζοντας να κρατηθεί στην αγνοία και την σιωπή.
Το αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής διαδρομής είναι να «δικαιώνονται» με δικαστικές αποφάσεις οι καταχραστές , (π.χ. ΙΚΑ, παιδική χαρά στην Λ. Ειρήνης), άλλες να μπαίνουν υπό την απειλή νέων αρνητικών δικαστικών αποφάσεων ( π.χ. το δασύλλιο στο Ρέμα Πατριάρχου Γρηγορίου), να μένουν μεθοδικά αναξιοποίητες για τον λαό της πόλης σειρά άλλων καταγραμμένων εκτάσεων (όπως π.χ. το Χαλικάκι, το οικόπεδο απέναντι στο ΙΚΑ κ.α) γιατί η ΚΕΔ ετοιμάζει επενδυτικές μπίζνες με εργολάβους και καταπατητές που η πολιτική του μνημονίου και της τρόικας τα φέρνει με ένταση στην επικαιρότητα.

Να ανοίξει με την ψήφο και με την πάλη ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει τον λαό και όχι τα μονοπώλια. Ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες της μεγάλης ιδιοκτησίας. Η γη, τα δάση, τα βουνά και οι παραλίες να γίνουν ε κρατική-λαϊκή περιουσία.

• Παλεύουμε για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από τους καταπατητές και την ληστρική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

• Για την ολοκληρωμένη και άμεση αξιοποίηση της με βάση τις λαϊκές ανάγκες και κοινωνικών προτεραιότητες στην πόλη και την γειτονιάς.
• Η Λαϊκή ανυπακοή να γίνει η οργανωμένη απάντηση του λαου στην ληστρική επιδρομή του μαύρου μετώπου της Πλουτοκρατίας.

• Οι καταπατητές δεν θα «επιστρέψουν» στην πόλη με την βοήθεια της κυβέρνησης του Πασοκ σαν επενδυτές.

Η αγανάκτηση να γίνει Δύναμη ψήφισε
Λαϊκή Συσπείρωση

Both comments and trackbacks are currently closed.