ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για την ΥΓΕΙΑ και την ΠΡΟΝΟΙΑ

Με την  Λαϊκή Συσπείρωση ανοίγουμε την ελπίδα και την αγωνιστική αλληλεγγύη για την λαϊκή οικογένεια και τις ανάγκες της

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,

Η πρόνοια και η υγεία του λαού είναι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επιδρομής. Τα  δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιγαντώνονται. Φάρμακο και βασικές ιατρικές εξετάσεις αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα, περικόπτονται  για μια σειρά ασφαλιστικά ταμεία ως κόστος.

Καθημερινό μαρτύριο ζει η λαϊκή οικογένεια, ο συνταξιούχος για ένα ραντεβού για γιατρό. Το προσωπικό  στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης έμεινε το μισό.

Άνεργοι και μικροέμποροι έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, οι οικογένειες τους βρίσκονται χωρίς κάλυψη υγειάς και φαρμάκου.

Σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης οδηγούνται βασικές υποδομές πρόνοιας στο Δήμο που αφορούν την λαϊκή οικογένεια  τους γέροντες ,τα νήπια ,λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης.

√  Τα πέντε ΚΑΠΗ στην πόλη λειτουργούν κατά κύριο λόγω με ευκαιριακό προσωπικό, κακοπληρωμένο και όμηρους των συμβάσεων. Μέσα στον Οκτώβρη πολλοί από αυτούς πετιούνται στην ανεργία για να αντικατασταθούν με την επόμενη φουρνιά των συμβασιούχων.

√  Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι λειτουργεί μόλις με επτά γυναίκες προσωπικό που με την θηλιά των συμβάσεων στηρίζουν 130 γέροντες, και σακατεύονται με μισθό πείνας. Το πρόγραμμα λήγει στις 31/12 με προκαταβολή χρηματοδότησης αφού δεν  αποδίδονται οι εθνικοί πόροι.

√  Το ίδρυμα της αγίας Αγ Ταβιθα που εγκαταλείφθηκε από την εκκλησιά και το ανέλαβε εξολοκλήρου ο Δήμος εξυπηρετεί σήμερα 24 Γέροντες(αρκετοί από αυτούς με παθήσεις άνοιας). Στηρίζεται η λειτουργία του σε σύνολο μόλις επτά εργαζομένων και μία μόλις νοσηλεύτριας.

√  Οι εργαζόμενες δουλεύουν σε τρεις βάρδιες εκτελώντας τα καθήκοντα της  μαγείρισσας, την καθαρίστριας, της τραπεζοκόμου, της νοσηλεύτριας,. Το αποτέλεσμα είναι τα πολλαπλά καθήκοντα να τις έχουν σακατέψει.

√  Η δημοτική αρχή και η σημερινή της ΝΔ και η προηγουμένη του ΠΑΣΟΚ ως στυγνός εργοδότης τις κρατάει με  συμβάσεις οικιακής βοηθού, για να   παίρνουν το ελάχιστο μεροκάματο και να μην τους αναγνωρίζεται το βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο. Ο εργαζόμενες σηκώνουν στις πλάτες τους μια σημαντική ανάγκη της οικογένειας και των γερόντων με συνθήκες δουλειάς που τις εξοντώνουν. Την ίδια στιγμή έξη ακόμη εργαζόμενες που θεωρούνται υπάλληλοι στο Ταβιθα έχουν αποσπαστεί στο Βοήθεια στο σπίτι  χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί.

√  Το ίδρυμα λειτουργεί με τις συντάξεις των γερόντων χωρίς να τους αποδίδει την αναγκαία, ασφαλή και σύγχρονη εξυπηρέτηση.

Αυτή η αθλία κατάσταση στις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να ανακοπεί.

Αναδύεται για άλλη μια φορά ότι ο δήμος αδυνατεί να σχεδιάσει και να στήριξη συγχρονες κοινωνικές υποδομές και πρέπει να περάσουν στην ευθύνη του κράτους με δραστική αύξηση της χρηματοδότησης.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της σήψης και του παρασιτισμού ενός συστήματος  του καπιταλιστικού που βλέπει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, είτε ως εργαζόμενο είτε ως απόμαχο της δουλειάς  ως κόστος.

Είναι ο προάγγελος των τραγικών καταστάσεων που θα φέρει ο Καλλικράτης, το νέο διοικητικό κρατικό σχέδιο, που δίνει  σε μια πορεία στους Δήμους και τις Περιφέρειες την ευθύνη της υγειάς και της προνοίας. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στην λαϊκή οικογένεια, στους συνταξιούχους.

Όχι άλλη αναμονή, αντιπαλέψτε και ανατρέψετε αυτή την πολιτική που μας εξαθλιώνει, που συνθλίβει την αξιοπρέπεια  της οικογένειας και της ζωής μας.

  • Δημόσια Δωρεάν Πρόνοια και Υγεία για όλους χωρίς επιχειρηματική δράση.

  • Καμιά απόλυση εργαζομένου στις Προνοιακές Υποδομές, μονιμοποίηση όλων. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού στις προνοιακές υποδομές.

  • Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο στο βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 7ωρο 30ωρο, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες.

  • Στήριξη και διεύρυνση των προνομιακών υποδομών για γέροντες και παιδί. Δραστική αύξηση της  χρηματοδότηση τους από το κράτος.

Τιμωρήστε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα.

Στήριξε τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο ΔΗΜΟ  και στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Υπ Περιφερειάρχης  Αττικής: Θανάσης Παφίλης

Υπ. Δήμαρχος Ηλιούπολης:  Τασία   Τσατσούλη

Για να  γινει η Αγανάκτηση Δύναμη

Ψηφίστε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.